Kennen jullie The Last Guardian nog? Die game die gevoelsmatig een eeuw geleden werd aangekondigd (2008!) en waar we heel soms wat over horen? Ja? Dan heb je in ieder geval een goed geheugen. Team ICO en Fumito Ueda zijn al jarenlang bezig met het project en in die tijd leek het bestaan van de game in rook opgegaan, maar werd dit vaak naar het rijk der fabelen verwezen.

Laatst liet de grote baas van Sony, Shuhei Yoshida, nog weten dat hij de game in actie had gezien, maar hij kon zich niet meer herinneren op welk platform dat was. Nu biedt Fumito Ueda zijn excuses aan vanwege het langdurige uitstel van The Last Guardian. Tegenover Edge zei hij het onderstaande.

“More than anything I feel terribly sorry that for various reasons I have kept my audience waiting for such a long time. In the case of The Last Guardian, my creative work was mostly finished a long time ago, but the details of when, where and how it will be completed are beyond my control.”

Ueda vertelt dus dat zijn werk er op zit, maar dat hij geen controle heeft over hoe het project wordt afgerond. Helaas dus niet echt meer duidelijkheid, maar wel een excuses.