Sony Santa Monica zit niet stil, ze helpen mee met de ontwikkeling van The Order: 1886 en ook zijn ze verantwoordelijk voor het uitbrengen van de PSN games Flower en Sound Shapes voor de PlayStation 4. Het is echter een publiek geheim dat de studio ook werkt aan een eigen project en nieuws daarover verkrijgen we doordat de ontwikkelaar op zoek is naar nieuw personeel. Via jobs.us.playstation.com wordt duidelijk dat Santa Monica op zoek is naar een senior level designer.

Hier staat ook een lijst bij vermeld met een aantal eisen waaraan de nieuwe medewerker moet voldoen. Interessant zijn daarbij een aantal termen die uit deze omschrijving naar voren komen, zie hieronder:

“open world level design”, “ambient gameplay and side missions”, “navigation/platforming challenges”, “designing and implementing fun/challenging AI layouts”, and “placing rough cameras, including animated and entity-triggered cameras”.”

Vooral de eerste term suggereert dat Santa Monica bezig is met een exclusieve open wereld game. Dat zou haaks staan op de meer lineaire gameplay uit eerdere delen van de God of War franchise en andere titels waar ze hun medewerking aan verleent hebben. Overigens heeft de ontwikkelaar officieel nog niets aangekondigd dus het is even afwachten totdat hun nieuwe game onthuld gaat worden.