Vandaag heeft uitgever Atlus bekendgemaakt dat Conception II: Children of the Seven Stars in 2014 naar zowel de PlayStation Vita als de Nintendo 3DS gaat komen, ook in het Westen. De turn-based RPG is ontwikkeld door de Japanse ontwikkelstudio Spike Chunsoft, een voor het Westen niet al te bekende studio. Wel hebben ze onder andere Pokémon Mystery Dungeon: Gate to Infinity voor de 3DS op hun naam staan, dus je zou met zo’n titel achter de kiezen toch wel kunnen stellen dat ze van aanpakken weten.

Atlus vertelde over Conception II dat spelers in de huid zullen kruipen van een jongeman die net zijn training om een Disciple te worden begint. Een Disciple is een mens begiftigd met de heilige krachten van één van de ‘Star Gods’ en is één van de weinigen die wat tegen het aanzwellende aantal monsters kan doen, die zich als een plaag over de wereld verspreiden. De monsters doemen op vanuit het Pandora Labyrinth, die deze met alarmerende snelheid voortbrengt.

Nou, als dat niet als een heuse JRPG klinkt, dan weten wij het niet meer. De game moet in de lente van 2014 uitkomen. Volg deze link voor meer screenshots.