De Xbox One heeft een media input dat bedoeld is voor kabel- en satteliet settop setups en dit gaat via een HDMI-in poort. Dat betekent blijkbaar niet dat de Xbox One beperkt is tot bepaalde apparaten, want je kunt er ook doodleuk een PlayStation 4 op aansluiten.

Sterker nog, als je de PlayStation 4 op de HDMI-in van de Xbox One aansluit, dan zal de console de ander herkennen als media input en weergeven op het dashboard. De PlayStation 4 is zelfs uitstekend te besturen via de Xbox One interface en ook games kunnen gespeeld worden.

Wel is het zo dat er enige vertraging optreedt en dat maakt het spelen van de games wat minder aangenaam. Dat zal verder weinig uitmaken, want ondanks dat het een leuke test is en dat het grappig genoeg (logisch eigenlijk ook) tot op zekere hoogte uitstekend werkt zal niemand dit daadwerkelijk toepassen bij het gamen.

Ter informatie: op de Xbox One kunnen apparaten als PC’s, camera’s, tablets, smartphones en meer aangesloten worden. De input feed kan hierbij 480p, 720p, 1080i en 1080p zijn op 50 of 60Hz.