De bevestiging van een next-gen Tomb Raider komt steeds dichterbij


Ontwikkelaar Eidos Montréal en uitgever Square Enix hebben ervoor gezorgd dat we sinds het verschijnen van de laatste Tomb Raider voor de PS3 en Xbox 360 weer serieus rekening moeten houden met Lara Croft. Ook wij waren in onze review destijds erg lovend over de game, niet verwonderlijk dus dat er een tijd geleden geruchten opdoken omtrent een mogelijke next-gen versie.

Dit werd later gevolgd door een bevestiging van Square Enix dat er een sequel van Tomb Raider voor de next-gen consoles zal gaan verschijnen. Er komt dus een nieuwe Tomb Raider op de next-gen consoles, maar hier lijkt het niet bij te blijven. Eerder deze week plaatste de Italiaanse afdeling van Amazon een next-gen versie van de laatste Tomb Raider online. Dit beschouwden we begin deze week nog als gerucht, maar al snel kwam hier een beoordeling van de Braziliaanse ratinginstantie bij.

Het was dus even afwachten totdat Square Enix meer duidelijkheid zou verschaffen en dat is inmiddels gebeurd. De uitgever heeft gereageerd, maar echt definitief bevestigend was dit nog niet. Desondanks lijkt een next-gen versie van Tomb Raider wel steeds meer een zekerheid, want in de reactie hint Square Enix naar een evenement in december waar me meer te horen krijgen. En laat nou net op 7 december de Spike VGX Awards uitgereikt gaan worden. Ongetwijfeld tijdens dat evenement meer informatie over deze next-gen versie van Tomb Raider.

“It’s so hard to keep a secret these days! We appreciate all of the enthusiasm, however we don’t have any details to share just yet. That said, we highly recommend you keep an eye on any major gaming events happening in early December.”

Boxshot Tomb Raider

Tomb Raider

Releasedatum:
05-03-2013
Genre:
Actie-avontuur
Uitgever:
Square Enix
Ontwikkelaar:
 1.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Op de ps3 is het een top spel maar op de ps4 ga ik hem niet meer kopen. Heb de game ook al even op mijn pc in volle glorie mogen spelen ‘kompleet met raar beweerde nex-gen haar’. Maar omdat ik de game op de ps3 er al super uit vind zien hoef ik hem niet weer voor de ps4. Vraag me wel af of de ps4 versie ook nex-gen haar krijgt (want het vreet nogal wat power van mijn pc).

 2. Anoniem -   
  ano's avatar

  @ps3dennis
  Het gaat volgens mij om een opvolger (sequel), dus waarschijnlijk op de ps4 ook een must have.

  Je hebt gelijk dat het op de ps3 ook een pareltje is qua graphics.

 3.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  @ano: Tomb Raider komt volgens mij naar de ps4, en ze zijn bezig met een nieuwe Tomb Raider game.

 4. Anoniem -   
  87.210.19.xxx's avatar

  Het word een nieuw deel ja ik kan niet wachten!