Begin deze maand kwamen we met het bericht over Gran Turismo 6 en het gebruik van GPS in de racegame. We vertelden dat de makers momenteel bezig zijn met een feature waarmee je door middel van GPS een baan kunt ontwerpen.

Hierboven in de video zie je de techniek in actie en zie je hoe ze de prestaties van de Scion FR-S uit 2013 over hebben gezet naar de game. Elke beweging en fout zit dus in de game verwerkt. De techniek heet ‘CAN-Gateway ECU’ en is een systeem dat data verzameld en ontwikkeld is door Toyota en Denso.

Zo wordt alles tot in het kleinste detail bijgehouden, zoals de snelheid, toeren, stuurhoek en wanneer de bestuurder het rempedaal intrapt. Al deze data kan daarna zo op een USB stick gezet worden en wanneer die in een PS3 wordt gestopt kunnen de acties virtueel getoond worden in Gran Turismo 6.

Erg interessante techniek, maar we zijn toch wel erg benieuwd naar hoe dit gaat uitpakken in de game. Daarvoor zullen we nog wat geduld voor moeten hebben. Gran Turismo 6 zal 6 december verschijnen.