Meerdere Europese PSN gebruikers hebben problemen gemeld met inloggen op het PSN als gevolg van een voorzorgsmaatregel die door Sony is genomen. Informatie afkomstig vanaf het PlayStation forum leert dat Sony meerdere gebruikers heeft gevraagd om hun wachtwoord te veranderen. Sony benadrukt dat er dit keer geen persoonlijke gegevens zijn buitgemaakt, maar dat wanneer er ‘onregelmatigheden’ worden waargenomen besloten wordt om een dergelijke maatregel in te voeren.

“We monitor PSN account for any irregular activity. If such activity is detected we will sometimes reset passwords,”

“This was done purely as precautionary measure and there was no specific evidence that any accounts had be compromised.”

“there is nothing specific to worry about”[…]”only a small number of users” had been affected.”

Het blijkt wel dat Sony sinds dat het PSN in 2011 ruim een maand plat lag wegens een grootschalige hack er nu flink bovenop zit en een dergelijke tragedie te allen tijde wil voorkomen. Dit is dan ook enkel toe te juichen omdat het belangrijk is dat onze persoonlijke gegevens niet (weer) zomaar in handen van derden terecht komen. Wel zijn we benieuwd hoeveel van jullie daadwerkelijk een melding van Sony hebben gekregen dat het wachtwoord aangepast moest worden.