Gran Turismo 6 ligt op 6 december in de winkels en voordat die game überhaupt is verschenen heeft de man achter de franchise, Kazunori Yamauchi, al gesproken over een opvolger. Gran Turismo 7 is namelijk al in ontwikkeling en als alles gaat zoals ze willen dan zal deze game eind volgend jaar al verschijnen. Het betreft hier dan wel een PlayStation 4 game.

In een interview met TopGear gaf Yamauchi aan dat ze niet te lang willen doen over Gran Turismo 7 en dat het beste scenario een release in 2014 zou zijn, maar of ze dat ook halen is natuurlijk even afwachten.

Een release van een nieuwe Gran Turismo een jaar na het nog te verschijnen deel is voor Polyphony Digital ongekend snel. Dit heeft er dan ook mee te maken dat de ontwikkeling voor de PlayStation 4 een stuk gemakkelijker gaat.

“We don’t want to take too long on Gran Turismo 7,”[…]”Best-case scenario? Next year. In GT6 we really had to tune the software 100 per cent to maximise the PS3’s architecture, but of course the PS4’s hardware is much better, so I think the overall quality of the game across the board will be boosted when you come to play it”.