Gamers met een PS3 en ongetwijfeld later ook gamers met een PS4 mogen zich gelukkig prijzen met een franchise als Gran Turismo. Deze serie wordt door menig autofiel en gamer aanbeden al zijn er ook veel gamers die menen dat de Gran Tursimo de kroon van beste race franchise niet mag dragen. We hebben het dan over gamers met een Xbox console die natuurlijk weer zweren bij de game Forza Motorsport.

Nu heeft de bedenker van Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, nadat hem dit gevraagd werd zich hier ook over uitgelaten. Zonder de naam Forza Motorsport te noemen geeft Yamauchi aan de competitie zeker te respecteren aangezien het race genre volgens hem niet al te groot is. Daarnaast kon je hier recent lezen dat Gran Turismo 7 al in ontwikkeling is en het wellicht dus niet lang duurt eer dat de franchise zijn next-gen debuut zal maken.

“We always respect our competition,” Mr. Yamauchi said in regards to Forza, “the racing genre isn’t really that big in its entirety, so I’m glad that everyone works hard to boost the genre as a whole.”

Voor de fans zit het wachten er in ieder geval bijna op aangezien Gran Turismo 6 hier op 6 december exclusief voor de PS3 zal verschijnen.