Bedenker van de Gran Turismo franchise respecteert de concurrentie


Gamers met een PS3 en ongetwijfeld later ook gamers met een PS4 mogen zich gelukkig prijzen met een franchise als Gran Turismo. Deze serie wordt door menig autofiel en gamer aanbeden al zijn er ook veel gamers die menen dat de Gran Tursimo de kroon van beste race franchise niet mag dragen. We hebben het dan over gamers met een Xbox console die natuurlijk weer zweren bij de game Forza Motorsport.

Nu heeft de bedenker van Gran Turismo, Kazunori Yamauchi, nadat hem dit gevraagd werd zich hier ook over uitgelaten. Zonder de naam Forza Motorsport te noemen geeft Yamauchi aan de competitie zeker te respecteren aangezien het race genre volgens hem niet al te groot is. Daarnaast kon je hier recent lezen dat Gran Turismo 7 al in ontwikkeling is en het wellicht dus niet lang duurt eer dat de franchise zijn next-gen debuut zal maken.

“We always respect our competition,” Mr. Yamauchi said in regards to Forza, “the racing genre isn’t really that big in its entirety, so I’m glad that everyone works hard to boost the genre as a whole.”

Voor de fans zit het wachten er in ieder geval bijna op aangezien Gran Turismo 6 hier op 6 december exclusief voor de PS3 zal verschijnen.

 1.    93 XP
  Deltra00's avatar

  Hij respecteert het omdat hij toch altijd grote sales maakt! Hij heeft de grootste fan base kwa race games die er maar te vinden is.

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Forza 5 is de enige reden waarom ik de Xbox ga missen. Ik weet dat Gran Turismo mij nooit de race-ervaring kan bezorgen die Forza mij bezorgd heeft. Het enige leuke aan Gran Turismo vind ik het rijden van Time Trials over Suzuka of de Nordschleife ofzo. Daar kan ik lang mee bezig zijn, maaar het racegedeelte van de game is voor mij helaas ondermaats.

  Maar ach, waarschijnlijk koop ik GT6 toch wel.

 3.    221 XP
  Kappie1977's avatar

  @Naam…: Ik heb dit namelijk andersom. Natuurlijk heeft GT ook wat min punten maar vond zelf eigenlijk alleen de multiplayer races iets minder met die acties. Verder vind ik het echt veel beter spelen dan Forza. Ik heb met Forza veel meer een arcade gevoel.

 4. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Project Cars!

 5.    1812 XP
  R*forever's avatar

  Eerlijk is eerlijk. Als gamer vindt ik Forza stukken beter in alle opzichten. Enkel de high level van simulatie is dan weer sterker bij gran turismo

 6. crew Redacteur -    445 XP
  KeesKop's avatar

  @R*forever: Dus niet in alle opzichten of wel? xD