Dat er in Nederland en Belgiรซ tekorten zijn aan PlayStation 4 consoles is inmiddels wel duidelijk. Er zullen ongetwijfeld veel gamers zijn die pas bij de tweede of derde lading een PS4 zullen kunnen aanschaffen. Niet alleen wij hebben met een tekort aan PS4’s te maken, ook een flink aantal consumenten die hun PS4 online via GameStop hebben gereserveerd zullen hun geduld voorlopig nog moeten zien op te brengen.

Tijdens een bespreking met investeerders heeft president van GameStop, Tony Bartel, namelijk aangegeven dat men door de voorraad aan PS4 units heen is en dat er nog 2,3 miljoen klanten op de wachtlijst staan. Dat geeft wel aan hoe groot de vraag is naar de PS4. Wel gaf Sony eerder aan genoeg voorraad beschikbaar te hebben voor de komende feestdagen. Wellicht dus dat veel of alle consumenten die bij de tweede lading zitten dan ook hun pre-order kunnen verzilveren.

“In addition to selling through all of our reservations and some additional allocations we received from Sony, we still have over 2.3 million customers on the first to know list, which indicates continued demand for months to come.”