Zoals jullie misschien weten, zien wij de in het rond hoppende rode vos – nee, buideldas, wel zitten. Befaamd ontwikkelstudio Naughty Dog, de ontwikkelaar achter Uncharted en The Last of Us, creëerde Crash Bandicoot in 1996. Naughty Dog werkte aan vier Crash games, allemaal uitgekomen op de originele PlayStation, voordat ze begonnen aan Jak and Daxter op de PS2.

Helaas voor ons, gamers in het algemeen, was de franchise nooit in het bezit van Sony, waardoor in handen van Activision sinds de vroege jaren in 2000 Crash Bandicoot veel van zijn natuurlijke charme verloor.
Maar! Opeens, uit het niets, verschijnt er toch nog een laatste sprankje hoop. Optimistisch gezien zelfs iets meer dan een sprankje. Reddit editor met de nickname ‘cocobandicoot’ heeft namelijk een post in elkaar gezet, die tamelijk letterlijk wijst naar – inderdaad, naar, niet op – een teken van leven voor onze platformheld.

Het meest interessante bewijs is afkomstig van het onderstaande plaatje, wat een screenshot is van Sony’s recente reclame voor de launch van de PS4, welke je hierboven kan bekijken. Hier is namelijk te zien dat er op een wit bord met rode omranding een silhouet van een figuur staat die wel héél veel lijkt op Crash Bandicoot. Daarboven staat een bord met een pijl dat wijst naar het voorrangsbord. Dit voorrangsbord heeft als we het met logo’s van Sony vergelijken behoorlijk wat weg van het Sony Computer Entertainment logo. Hmm, toeval, of niet?

En wat het geheel allemaal een tikkeltje geloofwaardiger maakt, is dat Activion’s Crash Bandicoot website is opgedoekt (klik hier voor een gecachede versie). Dat is niet het enige. Ook alle referenties naar Crash Bandicoot lijken te zijn verwijderd van Activion’s web-eigendommen. De vermoedens beginnen zich op te stapelen bij ons, hoe zit het met jullie?

IGN is verhaal gaan halen bij Sony en wacht tot op heden op een reactie. Mochten we wat horen, dan updaten we bericht, en hopelijk met positief nieuws. Nu Spyro nog.

Voel je nostalgisch? Zwijmel weg in Crash Bandicoots ‘Nostalgie Kwartier’.