Onderzoek geeft de doorslag: gamen is goed voor kinderen

Gamen, het blijft een obsessie voor ons, de criticasters, de media en natuurlijk voor 14-jarige jongens die diep in de nacht door blijven gamen. Als er weer eens iemand een paar moorden gepleegd worden op een school door één individu, wat gewoon te ziek voor woorden is, dan wordt er vaak een link gelegd naar games. Dit volgens ons ten onrechte, omdat games gewoonweg niet aansporen tot geweld of zelfs tot moord in real life.

Gelukkig zijn er altijd onderzoeken en die gaan echt overal over, of het nou gaat wie de beste patat bakt, de lekkerste oliebol verkoopt of wat dan ook. Maar natuurlijk zijn er ook onderzoeken naar games, vooral met het oog op kinderen. Zo ook het laatste onderzoek van The University of Rochester, wat via The Telegraph bekend is gemaakt.

Het onderzoek heeft bewezen dat kinderen die gamen een betere hand-oog coördinatie hebben en sneller denken. Dat verbaast ons eigenlijk niets, want met sommige games moet je continu snel reageren en nadenken wat je precies moet doen, voordat je weer een level overnieuw moet doen. Vooral bij online shooters zijn wij van mening dat je snel moet wezen, voordat je een kill-death ratio van 1-100 hebt.

Contrary to the widely held belief that video games are contributing to Britain’s obesity crisis, a team of American researchers has found that there are benefits to sitting in front of a screen for hours on end.

The University of Rochester researchers found that children who played video games were quick thinkers and had good hand-eye co-ordination.

9 reacties

 1.    103 XP
  Chipsoft's avatar

  Goed nieuws! Maarja, stoppen met games als gta de schuld geven als er op een school weer zo’n schietincident is zullen ze toch wel niet.

 2.    791 XP
  Justinvd's avatar

  Logisch, dit was al veel eerder bekent..

 3.    580 XP
  GVeyron's avatar

  Is dit niet al een heel oud onderzoek? Een paar jaar geleden was er ook zo’n onderzoek waar ze in zeiden dat gamen goed voor je hand-oog coördinatie was.

 4.    488 XP
  tigertijger's avatar

  eindelijk kan iemand dit door sturen naar de pers

 5.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @GVeyron:
  Er zijn heel veel onderzoeken naar geweest die dit zeggen. Maar die worden gewoon afgewimpeld. Zeggen dat game’s goed voor je zijn is natuurlijk minder spectaculair dan zeggen dat GTA IV voor 200 dode heeft gezorgd dankzij een zelfmoordterrorist.

 6.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Goed of niet goed, maakt me niks 😉

 7. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Jammer dat het hele onderzoek nergens terug te vinden is… Het is altijd: onderzoek heeft aangetoond dat, dus zal het wel kloppen. Niet dat ik tegen dit soort nieuws ben, weer eens wat anders dan: onderzoek toont aan dat je door games agressiever wordt oid.

 8.    494 XP
  Boskrplanet's avatar

  Wie weet dat nu nog niet, dat gamen (vooral) goed is voor oog-handcoördinatie en reactiesnelheid??

 9.    1553 XP
  Roytjuh's avatar

  @Boskrplanet:
  Iedere ouder ;). En als je het zegt is het weer onzin.