Een zeer aangename optie op de PS4 die van iedere normale gamer een internet ster kan maken is toch wel Twitch. Deze online dienst die het mogelijk maakt om gameplay te streamen zal dan ook gelijk vanaf de launch van de PS4 beschikbaar zijn voor iedereen.

In Amerika is men al volop aan het genieten van de PS4 alsook Twitch. Met Twitch is het de bedoeling om gameplay te streamen en niks anders. Echter snapt niet iedereen het doel van Twitch en mensen zijn er dan ook al druk mee bezig om hun hele leven te delen door Twitch als online vlog-middel te gebruiken. In enkele gevallen gebruiken PS4 gebruikers Twitch zelfs als een ‘Chatroulette’ gerelateerde omgeving door middel van PlayStation PlayRoom.

Het is toch wel duidelijk dat dit niet de bedoeling is en Twitch is dan ook druk bezig met het verbannen van mensen die geen game gerelateerde beelden streamen. Om het maar even kort samen te vatten: hou je broek gewoon aan op Twitch, deel de rest van je leven gewoon via social-media en beperk het op de PlayStation 4 tot enkel games.