PlayStation 4 launchgames – De PlayStation Network games – Bij de lancering van de PlayStation 4 verschijnen er verschillende games. Dit loopt uiteen van de grote Triple-A titels tot kleinere games die enkel via het PlayStation Network te downloaden zijn. In aanloop naar de lancering zijn we elke game apart aan het behandelen in een video. De meeste althans, wat er overblijft is een aantal PlayStation Network games en deze behandelen we allemaal in dit artikel.

Putty Squad

Putty Squad verscheen voor het eerst in 1992 en ruim 20 jaar later keert de game terug en wel op de PlayStation 4. De game kenmerkt zich door visueel erg kleurrijk naar voren te komen, maar in de basis traditionele gameplay te bevatten. Je zult als een soort balletje jezelf door de levels heen moeten bewegen en hierbij allerlei obstakels moeten overwinnen en dat allemaal in een 2D omgeving dat erg doet denken aan de klassieke NES en SNES games.

Doordat de gameplay vrij traditioneel is is het voor iedereen gemakkelijk op te pakken, maar vanzelfsprekend zal de game gaandeweg steeds uitdagender worden met diverse gameplay elementen en ook loopt er een timer af per level wat het des te moeilijker maakt. De vrolijk ogende game is een traditionele 2D platformer met 3D graphics in een uitermate kleurrijke omgeving wat ongetwijfeld voor een hoop plezier en lol gaat zorgen.

The Pinball Arcade

Er verschijnen geregeld flipperkast spelen op de PlayStation platformen en FarSight Studios heeft de eer om de eerste flipperkast game voor de PlayStation 4 uit te brengen. Het betreft hier The Pinball Arcade dat een zeer brede variatie aan tafels kent die uiteenlopen van Arabische nachten tot Star Trek. Elke tafel kent zo zijn eigen thema en unieke invulling wat het des te leuker maakt om de diverse tafels te bespelen met je flippers.

Visueel oogt het allemaal erg strak en qua kleuren gebruik is het alle kleuren van de regenboog, maar qua gameplay zal het voornamelijk op flipperen zelf neerkomen. Niets mis mee natuurlijk, want dat is immers wat je van een degelijke pinball game verwacht. Dit alles zal met een arcade insteek zijn waardoor het er vooral op neerkomt om zoveel mogelijk punten te scoren en highscores van je vrienden te verbreken. Naast al het grove geweld van de grote launchgames is af en toe een potje flipperen op de PlayStation 4 helemaal geen gek idee.

Super Motherload

Super Motherload is een klassieke puzzelgame dat zich kenmerkt door een retro uitstraling en dito gameplay. Dat alles zal natuurlijk geoptimaliseerd zijn voor de PlayStation 4 en dat levert een interessante actie puzzelgame op waarbij je strategisch te werk moet gaan. Het is een game dat misschien niet direct voor een groot publiek is, maar als je een relatief simpel ogende doch uitdagende puzzelgame zoekt voor bij de lancering dan is Super Motherload jouw game.

De game bevat meer dan 150 levels in de puzzelmodus die je in je eentje kunt doorspelen, maar ook kun je met meer man aan de slag, want de game is tot maximaal 4 man speelbaar wat het des te leuker maakt. De game is gesitueerd op Mars waarbij je op zoek gaat naar grondstoffen die nodig zijn voor de Koude Oorlog. Ja, de game bevat een alternatieve realiteit, maar ondanks dat is het verhaal verder niet al te diepgaand en draait het vooral om de puzzels die je als speler in je eentje of met meer man moet op zien te lossen.

Tot zover de PlayStation Network games die bij de lancering van de PlayStation 4 gaan verschijnen. Laat ons weten welke games jij misschien wel gaat aanschaffen. Dat kan zoals gebruikelijk hieronder.