http://www.psx-sense.nl/images/file/img_529497e1c1127.jpg

In Noord-Amerika is de vernieuwde PlayStation app al langere tijd beschikbaar, maar nu kunnen we ook in de Benelux de app downloaden. Mensen die een Amerikaans iTunes-account gebruikten konden via een omweg al wel toegang tot de app krijgen, dit is alleen niet langer nodig. Deze nieuwe app is een behoorlijke update als je kijkt naar de eerdere PlayStation app, zo is er heel wat meer functionaliteit toegevoegd.

Het is nu onder andere mogelijk berichten te sturen naar vrienden op het PlayStation Network en je kan hier tevens ook bijlages aan toevoegen. Op de PS4 kun je iemand bijvoorbeeld een screenshot of audioclip sturen via een bericht, de ontvanger hiervan kan dit dan vervolgens op zijn iPhone bekijken. We zeggen wel iPhone, want de iPad-app is vooralsnog niet beschikbaar.

Eén van de meest handige functies van de app is tevens het feit dat je de iPhone kunt gebruiken als schermtoetsenbord voor je PS4. Door de twee apparaten met elkaar in verbinding te zetten kun je tekst op het scherm invoeren door je iPhone te gebruiken, iets wat stukken beter werkt dan met de controller.

Je kunt de app hier downloaden.