Rockstar Games heeft op moment van schrijven drie Grand Theft Auto games in de App Store staan: GTA III, GTA: Vice City en GTA: Chinatown Wars. Naast deze GTA-games heb je ook nog GTA: San Andreas, GTA IV en het onlangs gelanceerde GTA V voor de consoles.

Rockstar heeft zojuist een erg interessante aankondiging gedaan: GTA: San Andreas komt naar de iPhone en iPad. Rockstar laat op hun website weten dat de game helemaal is opgepoetst met betere graphics, een betere draw distance en verbeterde besturing. Ook zouden de checkpoints ander zijn waardoor de game fijner speelbaar is op je iPhone of iPad.

De game zal lanceren met ondersteuning voor iOS 7 game controllers, zoals de onlangs aangekondigde Logitech PowerShell controller. Rockstar heeft laten weten dat GTA: San Andreas nog in december dit jaar zal lanceren, maar wanneer precies is helaas nog niet bekend.

Het is opvallend dat de game niet naar PS Vita komt, aangezien het daarvoor uitstekend had geweest en juist veel meer geschikt dan de iPad of iPhone. Hopelijk ziet Rockstar dit ook in en kunnen PS Vita eigenaren alsnog een GTA: San Andreas verwachten. GTA: San Andreas is straks beschikbaar voor iOS, Android, Amazon Kindle en Windows Mobile apparaten.