http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5294f12c2ec07.jpg

Op de PS3 was het mogelijk om 2 consoles te activeren met één account, zo kon je dus op twee PS3’s dezelfde games tegelijk spelen, ongeacht welk account je gebruikte. Met de PS4 verandert dit echter, niet zo cruciaal als met de PS Vita, maar het wordt wel een stuk strenger. Er bestaat alleen nog wat onduidelijkheid van over hoe of wat, dus vandaar dat we het zo helder mogelijk gaan uitleggen.

Met je PSN-account kies je ervoor een primaire PS4 te kiezen, deze PS4 is gelinkt aan je account en er kan maar één primaire PS4 bestaan die met jouw account geassocieerd is. Op je PS4 kun je vervolgens meerdere accounts aanmelden en ook meerdere accounts primair maken met die PS4, dit is geen enkel probleem. Koopt Gebruiker X een game op de PS4, waar zijn PSN-account primair aan is gelinkt, dan kan gebruiker Y mits diegene ook een account heeft op dezelfde PS4, de aankopen van gebruiker X gebruiken.

Het is ook mogelijk dat wanneer gebruiker X zijn account activeert op een tweede PS4, dat hij zijn aankopen daar ook op kan gebruiken. Hiervoor moet deze persoon alleen wel ingelogd blijven op die PS4, wil diegene zijn aankopen kunnen benaderen. Ben je als gebruiker Y ingelogd op een secundair geactiveerde PS4 van gebruiker X, dan kun je niet zijn of haar aankopen benaderen. Hiervoor moet je per se ingelogd zijn als gebruiker X om te kunnen spelen.

Een real-life scenario zou dus zijn dat je een PS4 op je slaapkamer hebt en in je woonkamer. Stel de PS4 in de woonkamer is je primaire console en op je slaapkamer heb je een secundaire console. Je kan dan met beide consoles, op hetzelfde PSN-account, al je games spelen. Heeft je vriend(in) ook een account op beide consoles, dus woonkamer en slaapkamer, dan kan diegene alleen jouw aankopen gebruiken op de console in de woonkamer, want dat is je primaire. Logt hij of zij in op je PS4 in de slaapkamer, dan kan diegene niet je games spelen, tenzij ingelogd wordt op jouw account.

Verder kun je maximaal twee PS4’s activeren op je PSN-account voor gelijktijdig gebruik, wel is het mogelijk je aankopen ongelimiteerd te downloaden op andere PS4’s.

Als jij een primaire PS4 hebt geactiveerd dan kunnen alle gebruikers op deze console dus bij jou aankopen, dit geldt ook voor PlayStation Plus. Je hebt dus eigenlijk maar één PSN-account nodig met PlayStation Plus, dit geldt dan meteen voor alle gebruikers aanwezig op de console.