Vorige week zijn we gestart met een special waar wij als crew van PS3-Sense in 2010 naar uitkijken. Vandaag komen wederom een aantal crewleden met hun vooruitblik voor 2010. Dit is het tweede deel en volgende week woensdag het laatste deel van deze speciale vooruitblik. Wij van PS3-Sense wensen iedereen natuurlijk alvast fijne kerstdagen!

Richard Roberscheuten (Redd), Management

2010…. Hoe kan het nou mooier worden dan 2009? Ik ben als game-geek dankbaar voor een aantal dingen dit jaar. Laat ik maar beginnen met de geweldige games die zijn verschenen, want het was weer genieten in 2009. KZ2, Uncharted 2, AC2, MW2. Het lijkt wel het jaar van de succesvolle opvolgers. Toch komt in 2010 weer een hele serie aan opvolgers, die in mijn ogen ook nog wel is heel goed uit zouden kunnen pakken: Bioshock 2, Battlefield Bad Company 2, Maffia 2 en daar bovenop ook nog is titels als GoW III, MAG en de Final Fantasy games. Kortom: Ik heb er zin in! Stiekem heb ik vooral zin in BFBC2, aangezien ik de Battlefield reeks toch leuker vindt dan de CoD franchise. Want zeg nou eerlijk, als je geen Battlefield en geen Call of Duty speelt ben je geen FPS liefhebber.

Naast alle mooie games in 2009 is het ook met PS3-Sense erg lekker gegaan. We zijn wat bezoekers betreft ruim verdriedubbeld sinds een jaar geleden, wat natuurlijk aangeeft dat we al die moeite niet voor niks doen. Uiteindelijk zijn we zoals Jan Meijroos in de Bashers Podcast over gamejournalistiek al aan gaf een ‘informatieluik’, een plek die het nieuws filtert en jullie de meest interessante headlines voert. Dat gaan we natuurlijk blijven doen, dus dat is al reden genoeg om ook in 2010 langs PS3-Sense te komen. Daarnaast is het grafische plaatje van PS3-Sense ook veranderd eerder dit jaar, iets wat in mijn ogen alleen maar goed heeft uitgepakt. Dat betekent natuurlijk niet dat we stil zitten, en het betekent ook niet dat we niet kijken naar een 2010 look voor de frontpage en ook voor ons geliefde chill-out-plekje: het forum.

Exciting things are gonna’ happen in 2010. PS3-Sense is er klaar voor en ik ook, dus ik kan geen andere afsluiting bedenken dan: Bring it on!!

Amrish Gayadien (GlobalSoldier), Redacteur

Het jaar 2009 zit er eindelijk op. We hebben hartstikke veel mooie games gezien dit jaar waaronder Killzone 2, Assassin’s Creed 2 en mijn persoonlijke favoriet Call of Duty: Modern Warfare 2. Ik heb zeer hoge verwachtingen van 2010 en vooral van het eerste kwartaal. In het eerste kwartaal van 2010 komen er namelijk hartstikke veel topgames, bijvoorbeeld Bioshock 2, Battlefield: Bad Company 2, M.A.G., Heavy Rain, God of War III, Gran Turismo 5 en nog veel meer. Dus stiekem hoop ik van binnen toch wel dat er wat uitgesteld wordt waaronder Battlefield: Bad Company 2, omdat ik maart vrijwel te vroeg vind, want dan speel ik namelijk nog flink veel Modern Warfare 2.

Van Battlefield: Bad Company 2 heb ik hoge verwachtingen. Het eerste deel heb ik online heel veel gespeeld. De singleplayer ook maar die vond ik ronduit zeer slecht door de matige AI, wel was de humor erg komisch. Daarnaast ben ik benieuwd naar erg veel onaangekondigde PlayStation 3 exclusives. Ik kijk ook erg veel uit naar de nieuwe Medal of Honor aangezien de franchise eindelijk naar het moderne tijdperk gaat. Zal het a la Modern Warfare 2 worden of iets totaal nieuws? Dat weet nog niemand. Tevens verwacht ik een aankondiging van GTA V van RockStar en hoop ik dat het zich zal afspelen in San Andreas.

Naar Mafia 2 kijk ik ook erg veel uit, daar heb ik zeer hoge verwachtingen van want de gameplay video’s zagen er erg bruut uit. Uiteraard ben ik ook erg benieuwd naar de grafische kracht van Heavy Rain en God of War III. De E3 Demo van God of War III die ik heb gespeeld van de game was erg bruut maar de missie deed me erg veel denken aan een missie uit de PSP-versie. Van M.A.G. heb ik ook zeer hoge verwachtingen, ik kom nu alleen terug bij hetzelfde verhaal wat ik had bij Battlefield: Bad company 2. Ik denk niet dat veel mensen die game gelijk in huis halen omdat vele het nog te vroeg vinden, want men speelt nog Modern Warfare 2. Ik ben dan in ieder geval nog Modern Warfare 2 aan het spelen op mijn PlayStation 3. Ik ben ook erg benieuwd naar de DLC welke in aantocht is voor Modern Warfare 2 en ik hoop dat we niet zo lang hoeven te wachten omdat de DLC eerst op de Xbox 360 komt. Heel stiekem hoop ik ook dat de DLC voor GTA IV naar de PlayStation 3 komt maar ik denk dat dat niet meer gaat gebeuren. Kortom, ik denk dat 2010 een geweldig jaar wordt voor de PS3-bezitter!

Julian Felix (Julian), Redacteur

Het jaar 2009 zit er alweer bijna op en wat doen mijn vingers toch pijn door alle prachtgames die ik dit jaar heb gespeeld. Uncharted 2: Among Thieves, Killzone 2, Modern Warfare 2 en nog vele andere titels. Maar goed, iedereen weet dat ondertussen wel. Ik ga verder mijn mond houden over 2009, want 2010 gaat mij opnieuw pijnlijke vingers bezorgen. Gelukkig heb ik daar verder niet zoveel problemen mee. Mijn verwachtingen voor 2010 zijn hoog, zeer hoog. En dan met name voor Gran Turismo 5. Die game is al zolang in ontwikkeling dat het eigenlijk niet teleur mag stellen. Waarschijnlijk gaat dat ook niet gebeuren, de beelden die ik tot nu toe heb gezien zijn letterlijk om van te smullen. Alleen het schademodel zit me dwars, hopelijk gaat daar nog flink aan gesleuteld worden.

Er zijn zoveel games die ik zeker wil spelen in 2010. Maar ik kan ze moeilijk allemaal gaan opnoemen. Het spel waar ik het meest naar uitkijk is denk ik toch wel God of War III. Ik heb de eerste twee delen nooit gespeeld omdat ik niet van hack ’n slash games hield. Vooral in het PlayStation 2 tijdperk was ik weg van shooters waaronder: Call of Duty, Medal of Honor en James Bond. Sinds ik de PlayStation 3 in mijn bezit heb ben ik eigenlijk pas echt in contact gekomen met andere genres. Toen ik een paar weken geleden plotseling in mijn mailbox een promotiecode voor de God of War III demo vond, ben ik deze gaan downloaden en: DAMN! wat een gruwelijk spel. De bloedspetters komen zowat uit je beeldscherm! Op het moment dat je een vijand op een ongelofelijke manier afmaakt, zal Kratos helemaal onder het bloed zitten. God of War III zal op dag één in mijn PS3 zitten! Tenslotte kijk ik ook erg uit naar de unieke game Heavy Rain. Ik weet nu al dat ik helemaal meegezogen word in de diepgaande emotionele verhalen van de vier personages. De hoeveelheid keuzes die je hebt zijn indrukwekkend. Je bepaalt helemaal zelf hoe het verhaal verloopt.

Hopelijk zal de PlayStation 3 net zo succesvol zijn in 2010 en dat er nog veel meer top exclusives mogen komen! Lang leve PlayStation!

Tommy Spoelstra (Tommy88), Moderator

2009 was net als 2008 een topjaar voor gamers. Voor iedere type gamer zat er wel wat lekkers tussen. Naast de gebruikelijke toptitels (MW2, Uncharted 2 etc.) werden vooral fighter- en racefans dit jaar weer eens goed verwent. De nieuwste telg uit de NFS reeks ligt vanaf de release non-stop in mijn ps3.

Mijn stuurtje zal in 2010 de slijtageslag moeten erkennen. Twee simulatieracers zullen volgend jaar in de schappen komen te liggen. In maart 2010 komt dan eindelijk de volledige versie van Gran Turismo 5 uit. Ik stoorde me al mateloos aan het commentaar van grootvader Yamauchi. Zijn perfectionisme en zijn uitspraken riepen op diverse fora irritaties op. Kom dan niet met PR-praat, details willen we horen.

Iedereen kan de eerste maand van 2010 weer meedoen aan GT Academy. Zal iemand van PS3-Sense de landelijke finale halen?

Formule 1 fans kunnen in de zomer van 2010 eindelijk gaan genieten van F1 2010. De eerste(!) formule 1-game zónder Michael Schumacher. F1 Championship Edition stamde dan ook alweer uit seizoen 2006! Ik heb nu al zin om in het donker mijn rondes te maken op het Marina Bay Street Circuit in Singapore.

Verder ben ik benieuwd naar de uitwerking van Prison Break: The Conspiracy. In feite kun je met zo’n titel alle kanten op. Avontuur, actie, thriller en zelfs puzzle elementen kan ik mij inbeelden.. Ik ben benieuwd of de game net zo goed is als de serie. Tot slot noem ik Moto GP 09/10: weer een totaal andere techniek van racen, maar zo uitdagend. Helaas spelen we dit soort titels nog wel op ‘slechts’ onze controllers.

Met het huidige aantal ontwikkelaars komt er voor iedere gamer weer genoeg leuks uit, maar hou je van serieus racen, wacht dan nog even met het stuk slaan van je spaarvarken.