Het is al langer bekend dat Guerrilla Games zich tegenwoordig niet alleen bezig weet te houden met Killzone, maar dat er ook nog een nieuw IP in ontwikkeling is bij de Amsterdamse studio. Eerder gingen er al geruchten dat dit weleens een open wereld RPG zou kunnen worden en dit gerucht zwelt nu aan nu blijkt dat Guerrilla Games al sinds september John Gonzales in dienst heeft.

John Gonzales heeft eerder als lead writer gewerkt aan Fallout: New Vegas. Nu heeft hij dus Fallout ontwikkelaar Obsidian Entertainment verlaten om als lead writer aan de slag te gaan bij de Amsterdamse ontwikkelaar. De informatie op zijn LinkedIn profiel geeft meer voer aan de geruchten dat we op termijn een open wereld RPG van Guerrilla Games kunnen verwachten.

“Narrative designer with extensive in-house game development experience. My focus is storytelling for open-world role-playing games. Because they are awesome.”

Niet geheel onlogisch dus om dit te veronderstellen, zeker na eerdere geruchten, al is er verder over dit project momenteel nog niks bekend. We hopen dus snel op meer duidelijkheid omdat ook wij benieuwd zijn naar wat Guerrilla Games naast Killzone: Shadow Fall nog meer voor ons in petto heeft.