Voordat je met de PlayStation 4 aan de slag kunt morgen zul je eerst eventjes de laatste firmware update moeten downloaden. Er bestaat een goede kans dat het PlayStation Network morgen overbelast is en daarom heeft Sony ook al een aantal features uitgeschakeld.

Om te voorkomen dat de download van firmware 1.51 morgen erg langzaam gaat door overbelasting kun je deze firmware update nu alvast downloaden en op een USB-stick zetten. Hiermee kun je de PlayStation 4 vanaf USB-stick updaten en dat scheelt wellicht een lange tijd wachten.

Er zijn twee verschillende firmware 1.51 versies. De ene is de gewone firmware en de ander is speciaal voor PlayStation 4’s waarbij de harde schijf direct vervangen wordt. Dus als je morgen eerst een grotere harde schijf in je PlayStation 4 stopt, dan moet je de tweede firmware versie hebben. Hieronder downloadlinks.

Firmware 1.51 – gewoon (308MB)
Firmware 1.51 – bij vervanging harddisk (859MB)

Zodra je de firmware update hebt gedownload dien je deze op een USB-stick te zetten. De mappenstructuur moet het volgende zijn: USB-stick > PS4 > UPDATE > PS4UPDATE.PUP. Voor meer informatie kun je terecht op de PlayStation website via de bovenstaande links. Hier kun je zowel de update downloaden als instructies vinden.