Begin deze week dook het gerucht op dat er mogelijk een nieuwe Siren in ontwikkeling is nadat deze game in de line-up van de PlayStation 4 stond in een persbericht dat werd uitgestuurd door PlayStation Roemenië. Siren is een wat aparte titel waarbij het onwaarschijnlijk lijkt dat je deze foutief opneemt in een opsomming van PS4 games, maar goed, het kan natuurlijk altijd.

Of er ook daadwerkelijk een nieuwe Siren komt is even afwachten, want Sony heeft nog niets officieel aangekondigd. Daarnaast heeft Keiichiro Toyama, director van de franchise, via Twitter aangegeven niet op de hoogte te zijn dat er een nieuw deel in ontwikkeling is. Dat sluit niet uit dat er geen nieuw deel komt, maar hij is er in ieder geval niet bij betrokken.

Als we wat van Sony vernemen dan lees je het hier.

Update: Sony heeft inmiddels een reactie gegeven en liet weten dat het om een foutieve vermelding gaat. Siren was namelijk de werknaam van de indie game Rime tot de aankondiging van deze game op de Gamescom. Sinds de onthulling gaat Siren door het leven als Rime. Door een foutje heeft PlayStation Roemenië nog de werknaam gebruikt wat een nieuwe Siren suggereerde, maar dit is dus niet het geval.

“The listing for Siren was a mistake, it should have listed Rime. Siren was the working title name for Rime prior to its announcement at Gamescom 2013.”