http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5298fb65c4b7a.jpg

De PS4 kent net als de PS3 een aantal beeldopties om de kwaliteit van de beeldweergave te verbeteren. Zelf spelen we bijvoorbeeld op een projector en dan is het wel van belang dat de contrast wat hoger ligt dan met bijvoorbeeld een monitor of TV, vooral aangezien de lamp al wat ouder is. Sommige TV’s zijn van zichzelf ook wat fletser en dan kun je dit gemakkelijk oplossen.

Hiervoor is een optie op de PS4 te vinden, namelijk volledig RGB. Onder ‘instellingen’ en dan vervolgens ‘Geluid en Scherm’, ‘Instellingen video-uitvoer’ en hier vind je vervolgens de optie ‘RGB-bereik’. Als het goed is staat deze standaard op ‘Automatisch’, maar dit kun je wijzigen. Afhankelijk van wat voor jou het mooiste is kun je kiezen tussen ‘Volledig’ en ‘Gelimiteerd’.

De optie volledig zorgt ervoor dat kleuren dieper worden, donkerder en dat er over het algemeen wat meer contrast wordt toegevoegd. Op veel TV’s, die van zichzelf wat flets zijn, zal deze optie het mooiste zijn. Heb je alleen TV die goed gekalibreerd is dan is de kans groot dat ‘Gelimiteerd’ veel mooier lijkt bij jou. Het kan ook zijn dat je alleen helemaal geen verschil ziet, dan heb je vast een nieuwer model TV die zelf de RGB-opties beheert, dan kun je dit op automatisch laten.

We raden je aan met beide instellingen wat te spelen en te zien wat voor jou persoonlijk het mooiste resultaat geeft.