Afgelopen vrijdag verscheen de PlayStation 4 in Europa en na een succesvolle launch in Amerika is het even wachten totdat we de totale verkoopcijfers van Europa horen. In Amerika wist de console maar liefst 1 miljoen keer te verkopen in 24 uur en hoewel concrete cijfers over heel Europa nog niet bekend zijn weten we al wel dat er een record is gebroken in de UK.

Volgens Chart-Track heeft de PlayStation 4 het verkooprecord van de PlayStation Portable gebroken en dat was tot voor kort de snelst verkopende console ooit in de UK. In 2005 verkocht de PlayStation Portable 185.000 keer bij de lancering en de PlayStation 4 is hier nu fors overheen gegaan met meer dan 250.000 verkochte exemplaren.

Leuk detail, de Xbox One die een week eerder verscheen in de UK wist in 48 uur na de lancering 150.000 keer te verkopen. Hierdoor kunnen we stellen dat de PlayStation 4 vooralsnog populairder is in de UK.

Naast de verkoopcijfers van de hardware kon Chart-Track ook bekendmaken dat Call of Duty: Ghosts de best verkopende PlayStation 4 game is. Gevolgd door FIFA 14 op de tweede plek en Battlefield 4 op de derde plek. De best verkopende exclusive is Killzone: Shadow Fall die op de vierde plek staat.