In augustus bracht Square Enix Final Fantasy XIV: A Realm Reborn uit voor de PlayStation 3 en hoewel dat niet zonder kleerscheuren ging is de game nu wel prima speelbaar. Naast dat de game op dat platform is verschenen brengt Square Enix de game ook naar de PlayStation 4 en vandaag heeft de uitgever de releasedatum bekendgemaakt.

Op 4 april 2014 zal de game moeten gaan verschijnen, maar voordat de game in de winkels ligt zal er nog een beta test gehouden worden. Deze beta test trials zullen op 22 februari 2014 gaan starten en dat is de dag waarop de game in Japan in de winkels ligt.

Het valt te hopen dat deze beta wat vlotter verloopt dan op de PlayStation 3 het geval was. Verder hebben we een interessante MMO op komst om naar uit te kijken, want het is een prima game zo lezen we in onze PlayStation 3 review.

Het is overigens mogelijk om je savedata van de PlayStation 3 over te zetten naar de PlayStation 4. Maar weet wel dat dit eenmalig kan, je zult na het overzetten niet weer terug naar de PlayStation 3 kunnen.