De verkoopaantallen van Gran Turismo 6 lijken vooralsnog erg tegen te vallen, tenminste als we de verkoopcijfers van de UK mogen geloven. De game lanceerde er onlangs en de verkoopaantallen zijn slechts één vijfde van wat Gran Turismo 5 destijds haalde in de launchweek. De game staat op het moment in de UK-charts op nummer acht in de verkoop top tien.

De verkoop top tien in de UK wordt vooral gedomineerd door CoD: Ghosts aan top, gevolgd door FIFA 14 op de tweede blek, Battlefield 4 op 3 en AC IV: Black Flag op 4. De reden dat Gran Turismo 6 het ‘zo slecht’ doet valt enkel te raden, maar iedereen zal ongetwijfeld hetzelfde denken, namelijk het feit dat de game niet next-gen gaat.

Ondanks de grote installbase van de PS3 lijkt de game in de UK niet aan te slaan. Sony’s motivatie om de game op de PS3 uit te brengen was om de console nog niet meteen ten dode op te schrijven en te blijven ondersteunen. Er is hier alleen wel een probleem mee, zo is de game namelijk enkel en alleen op de PS3 en is er geen PS4-versie. Dat games nog uitkomen op de PS3 is alleen maar mooi, maar neem dan op zijn minst ook de PS4 mee.

Enfin, de verkoopcijfers zijn wel zonder de digitale verkopen, aangezien deze niet bijgehouden worden door Chart-Track. Overigens verkocht Knack afgelopen week alweer meer dan Super Mario 3D World.