http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51d42107e1b5e.jpg

Veel gamers waren geïrriteerd met het feit dat Microsoft met de Xbox One een ‘always-online’ DRM wilde hanteren. Dit zorgde ervoor dat Microsoft nagenoeg de hele filosofie achter Xbox One moest veranderen, omdat dit niet geaccepteerd werd door gamers. 2K lijkt alleen oogkleppen op te hebben en geeft vandaag een patch vrij voor NBA2k14 die de game ‘always-online’ DRM geeft, zo meldt de website Furious Fanboys.

Dit houdt in dat je de singleplayer van de game niet kunt spelen als je niet aangemeld bent op het PlayStation Network of Xbox live. Is je console dus offline, dan is het pech, NBA2k14 zal dan niet werken. Hetgeen waar iedereen dus zo tegen was en waar afgelopen E3 zo fel tegen gestreden werd om de next-gen consoles niet te voorzien van de DRM, geeft 2K even zo’n patch vrij.

Je zult als je de game ‘offline’ op start meteen naar het hoofdmenu ‘gekickt’ worden omdat de game niet kan verbinden met de 2K-servers. Ook als je midden in een singleplayer match zit en je verliest je verbinding word je meteen naar het hoofdmenu gebracht zonder een bepaalde waarschuwing of wachttijd, aldus het artikel.

Wanneer je offline bent kun je wel wat singleplayer content bekijken, maar je bent verbannen van opties als MyCareer en MyGM, waar de game eigenlijk om draait. De patch geldt voor PS4 en Xbox One.

Deze patch zat niet in de review-versie van de game en 2K heeft dit er dus eigenlijk heel stiekem achteraf in laten bouwen via een automatisch gedownloade patch. Doordat de recensies zo positief waren hebben veel mensen de game gekocht, zonder af te weten van deze patch. Wat ons betreft een heuse mes in de rug van gamers die niet achter deze vorm van DRM staan.