Deze week zal er weer een nieuwe GTA Online update verschijnen en uitgebreide informatie daarover kun je lezen in het bericht dat wij hierover gisteren plaatsten. Het merendeel van dit bericht ging over de multiplayer DLC, maar er werd ook kort gesproken over singleplayer DLC, namelijk dat het er aan zit te komen.

Rockstar heeft via haar Newswire aangegeven dat de content in 2014 zal gaan verschijnen en hierin zul je spelen met Michael, Franklin en Trevor. Met hun zul je onverwachte avonturen gaan beleven in het zuiden van San Andreas wat suggereert dat de content zich in Los Santos zal gaan afspelen. De omschrijving suggereert echter meer dan dat, want Rockstar spreekt over ‘substantial additions’ en dat wekt de indruk dat er meerdere pakketten komen en dat deze per stuk fors zullen zijn.

Met drie verschillende hoofdpersonages zou het niet verwonderlijk zijn dat er content komt per personage en dat er zo drie verschillende singleplayer DLC pakketten komen. Wellicht dat je per pakket een andere hoofdrolspeler hebt waarbij de andere twee een ondersteunende rol spelen. Goed, dit laatste is een mogelijk uitgangspunt, maar voor nadere en concrete details zullen we de aankondiging van Rockstar moeten afwachten. Zodra we meer horen lees je het hier.

“For those ready to jump back into the story of Grand Theft Auto V, we have big plans for substantial additions in 2014 continuing Michael, Franklin and Trevor’s action, mayhem and unexpected adventures in Southern San Andreas.”