http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52a8770609e7f.jpg

YouTube heeft een flink aantal populaire kanalen claims gestuurd, het gaat hier om kanalen die voornamelijk over games gaan. De content hiervan bestaat vaak uit commentaries, reviews en walktroughs. Ook Nederland kent een aantal gamekanalen met aan de top kanalen als DusDavidGames en Spooky1611, zij genieten ook dagelijks van vele views en zijn behoorlijk populair, terecht ook, want hun content is vaak erg creatief en origineel. YouTube heeft alleen de afgelopen dagen een hele berg aan content claims verstuurd naar gamekanalen die de toekomst voor hun nog weleens cruciaal kan veranderen.

Bedrijven achter onder andere sound-effects, muziek en achtergrondgeluiden bij zelfs menu’s in games zijn flink claims aan het uitdelen. Ook ‘Lets Plays’ van bijvoorbeeld GTA V worden massaal geclaimd dankzij de radio-stations die zorgen voor in-game muziek. De muziekindustrie is welbekend om haar hebberigheid en men richt haar pijlen nu ook op YouTube kanalen met gamecontent.

Het bizarre is alleen dat wanneer zo’n 10 minuten van een commentary ongeveer 4-5 seconden aan muziek of melodieën bevat van de rechtmatige eigenaar, zij alle inkomsten van deze gehele video kunnen claimen. Als je nagaat dat een YouTuber dan al zijn of haar werk hierin heeft gestoken en zo’n claimer er met de buit vandoor gaat, dan snap je de frustratie bij deze content creators.

Voor wie meer in-depth informatie wilt weten vind je hieronder een erg informatieve video van van Force Strategy Gaming. Overigens is het ook belangrijk te weten dat de claims niet van uitgevers komen, maar vanuit de muziekindustrie. Het is jammer om te zien dat deze kanalen nu zo onder druk gezet worden, aangezien het de game community toch behoorlijk raakt op deze manier.