De games van 2014: Wolfenstein: The New Order & Outlast –Na jaren van afwezigheid is Wolfenstein terug en zoals gewoonlijk spelen de nazi’s een belangrijke rol in deze game, die een alternatief beeld van de realiteit schetst. Gedreven door een verhaal en haat tegen de nazi’s, zal je een knallend avontuur gaan beleven. Bij Outlast mag er ook over een avontuur gesproken worden, maar dat is er eentje waarin je vooral doodsbang zult zijn door de lugubere en forse horrorsfeer. Wolfenstein: The New Order en Outlast zijn twee titels die wel eens verrassend uit de hoek zouden kunnen komen!

Wolfenstein: The New Order – De nazi’s hebben in Wolfenstein: The New Order de Tweede Wereldoorlog wel gewonnen en dat levert een alternatieve realiteit op. De nazi’s zijn een heersende macht en dat proberen ze ook uit te stralen door overal hun invloeden naar voren te brengen, via de indrukwekkende verschijningen in de vorm van oorlogsmateriaal en door middel van propaganda. Jij neemt de rol aan van BJ Blazkowicz, een lid van het verzet, en in dit avontuur ga jij proberen de nazi’s te bestrijden en dat op de relatief klassieke Wolfenstein wijze.

Waarom gaat dit een topper worden? Het is best wel lang geleden dat er een Wolfenstein is verschenen en dit nieuwe deel houdt tot op zekere hoogte de grondbeginselen van de franchise in ere. De game bestaat vooral uit harde actie die af en toe afgewisseld wordt met het nodige klim- en klauterwerk, evenals puzzels, maar waar het eigenlijk nergens echt heel vernieuwend is, weet het wel precies de juiste sfeer en traditionele gameplay tentoon te spreiden en dat maakt het voor zowel fans van de franchise als voor gamers die op zoek zijn naar een brute shooter een uitermate interessante titel.

Meer:
Wolfenstein: The New Order videopreview
Gespeeld: Wolfenstein: The New Order

Outlast – Jij zult de rol in Outlast aannemen van Miles Upshur die als journalist het Mount Massive Asylum zal gaan onderzoeken. In dit gekkenhuis gebeuren blijkbaar een hoop dingen die het daglicht niet kunnen verdragen en dat is reden genoeg om er eens een kijkje te nemen. Maar zoals het een goede horrorgame betaamt is er veel meer aan de hand en dat zal jij als speler gaan beleven. Denk aan smerige en duistere omgevingen, verminkte mensen, creepy gebeurtenissen en nog veel meer. Dat is wat Outlast in een notendop is en dat maakt het tot een bijzondere ervaring.

Waarom gaat dit een topper worden? Er zijn de afgelopen jaren veel horrorgames verschenen, althans games die horror wilden zijn, maar hier nauwelijks tot niet in slaagden. De klassieke ervaring waarbij je echt op het puntje van je stoel zit, komt bijna niet meer voor, dus dan is een game als Outlast voor de horrorfanaten een titel bij uitstek om in de gaten te houden. Het bevat alle ingrediënten om een ziek avontuur te beleven dat behoorlijk ver gaat. Nadat de game goed op de PC werd ontvangen, kan het niet anders dan dat er een duister avontuur op ons staat te wachten zodra de game verschijnt op de PS4.

Meer:
Elf minuten aan gameplaybeelden van Outlast