De games van 2014: Wolfenstein: The New Order & Outlast


De games van 2014: Wolfenstein: The New Order & Outlast –Na jaren van afwezigheid is Wolfenstein terug en zoals gewoonlijk spelen de nazi’s een belangrijke rol in deze game, die een alternatief beeld van de realiteit schetst. Gedreven door een verhaal en haat tegen de nazi’s, zal je een knallend avontuur gaan beleven. Bij Outlast mag er ook over een avontuur gesproken worden, maar dat is er eentje waarin je vooral doodsbang zult zijn door de lugubere en forse horrorsfeer. Wolfenstein: The New Order en Outlast zijn twee titels die wel eens verrassend uit de hoek zouden kunnen komen!

Wolfenstein: The New Order – De nazi’s hebben in Wolfenstein: The New Order de Tweede Wereldoorlog wel gewonnen en dat levert een alternatieve realiteit op. De nazi’s zijn een heersende macht en dat proberen ze ook uit te stralen door overal hun invloeden naar voren te brengen, via de indrukwekkende verschijningen in de vorm van oorlogsmateriaal en door middel van propaganda. Jij neemt de rol aan van BJ Blazkowicz, een lid van het verzet, en in dit avontuur ga jij proberen de nazi’s te bestrijden en dat op de relatief klassieke Wolfenstein wijze.

Waarom gaat dit een topper worden? Het is best wel lang geleden dat er een Wolfenstein is verschenen en dit nieuwe deel houdt tot op zekere hoogte de grondbeginselen van de franchise in ere. De game bestaat vooral uit harde actie die af en toe afgewisseld wordt met het nodige klim- en klauterwerk, evenals puzzels, maar waar het eigenlijk nergens echt heel vernieuwend is, weet het wel precies de juiste sfeer en traditionele gameplay tentoon te spreiden en dat maakt het voor zowel fans van de franchise als voor gamers die op zoek zijn naar een brute shooter een uitermate interessante titel.

Meer:
Wolfenstein: The New Order videopreview
Gespeeld: Wolfenstein: The New Order

Outlast – Jij zult de rol in Outlast aannemen van Miles Upshur die als journalist het Mount Massive Asylum zal gaan onderzoeken. In dit gekkenhuis gebeuren blijkbaar een hoop dingen die het daglicht niet kunnen verdragen en dat is reden genoeg om er eens een kijkje te nemen. Maar zoals het een goede horrorgame betaamt is er veel meer aan de hand en dat zal jij als speler gaan beleven. Denk aan smerige en duistere omgevingen, verminkte mensen, creepy gebeurtenissen en nog veel meer. Dat is wat Outlast in een notendop is en dat maakt het tot een bijzondere ervaring.

Waarom gaat dit een topper worden? Er zijn de afgelopen jaren veel horrorgames verschenen, althans games die horror wilden zijn, maar hier nauwelijks tot niet in slaagden. De klassieke ervaring waarbij je echt op het puntje van je stoel zit, komt bijna niet meer voor, dus dan is een game als Outlast voor de horrorfanaten een titel bij uitstek om in de gaten te houden. Het bevat alle ingrediënten om een ziek avontuur te beleven dat behoorlijk ver gaat. Nadat de game goed op de PC werd ontvangen, kan het niet anders dan dat er een duister avontuur op ons staat te wachten zodra de game verschijnt op de PS4.

Meer:
Elf minuten aan gameplaybeelden van Outlast

Boxshot Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The New Order

Releasedatum:
20-05-2014
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
Bethesda
Ontwikkelaar:

6 reacties

 1.    1489 XP
  lilrobbie22's avatar

  Heb outlast al voor de pc is best wel een scarry game haha

 2.    1737 XP
  derage88's avatar

  Denk dat Outlast een beetje zo’n Dead Space syndroom heeft waar het in het begin even spannend en eng is maar dat je na een tijdje weet wat er gaat gebeuren en dat het meer een parcours wordt in plaats van een horror/survival.

 3.    1179 XP
  chris65's avatar

  Zou outlast ook voor ps+ komen? Ik dacht zoiets ergens gelezen te hebben.

 4. Anoniem -   
  94.215.196..xxx's avatar

  @chris65: Bijna alle games komen wel een keer in ps+.

 5. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @lilrobbie22: Ja is het zo? Krijg je er littekens van?

 6.    530 XP
  Wintermute's avatar

  Ik kan Outlast niet meer spelen, i love me some survival horror, maar die “Lekker Spelen” playthrough op Youtube heeft het hele spel hilarisch gemaakt….^^

Klein foutje, Wolfenstein: The New Order vervolg is per ongeluk gelekt
Machine Games wil graag een Wolfenstein: The New Order vervolg maken
Review: Wolfenstein: The New Order
Zo ziet de Duitse (gecensureerde) versie van Wolfenstein: The New Order eruit