De games van 2014: Metal Gear Solid V: Ground Zeroes & The Order: 1886


De games van 2014: Metal Gear Solid V: Ground Zeroes & The Order: 1886 – Beide titels zijn om verschillende redenen potentiële toppers. Wat Metal Gear Solid V: Ground Zeroes betreft weten we dat Hideo Kojima met zijn studio Kojima Productions ons al meerdere kunststukjes binnen het Metal Gear universum heeft gebracht dus dat zal met deze nieuwe game niet anders zijn. Ontwikkelaar Ready at Dawn schotelt ons daarentegen met The Order: 1886 een geheel nieuw avontuur voor wat zich afspeelt in het historische Londen waarbij je vijanden afknalt met een mix aan futuristische wapens.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes – De protagonist van dit verhaal is Big Boss (Snake) die mede verantwoordelijk was voor het oprichten van The Patriots, maar nu een groep van huurlingen, genaamd de Militaires Sans Frontieres (MSF) aanvoert. Hij maakt zich hier echter los van om samen met Kazuhira Miller (Kaz) een eigen Outer Heaven (leger van soldaten zonder thuisland) op te richten. Wel dient hij nog even af te rekenen met geheim agente Paz die hij eerder al verslagen dacht te hebben. Paz is echter nog steeds levend, maar wel gevangen genomen door een schaduw organisatie genaamd XOF. Aangezien Paz over cruciale informatie beschikt over The Patriots is het nu aan Big Boss om haar te gaan bevrijden en met haar af te rekenen.

Waarom gaat dit een topper worden? Hideo Kojima is wederom betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Metal Gear Solid en dan kan het al niet meer fout gaan. Daarnaast krijgen we met de open wereld gameplay een nieuw spelconcept voor de franchise voorgeschoteld wat voor vernieuwing zorgt en spelers ook de vrijheid geeft om zelf bepaalde keuzes te maken. Dit samengenomen met het ongetwijfeld weer briljant geschreven script duidt erop dat we weer te maken zullen krijgen met een nieuwe mijlpaal in de gamegeschiedenis.

Meer:
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes gameplay beelden

The Order: 1886 – Het verhaal van de game speelt zich af in een alternatieve geschiedenis waarin het Londen ten tijde van de negentiende eeuw centraal staat. Jij bent Sir Galahad Grayson, een ridder die deel uitmaakt van The Order die is opgericht door koning Arthur. The Order gaat de strijd aan met een half-ras, een steeds groter wordende groep mensen met genetische afwijkingen die zich hebben afgesplitst van de samenleving. Deze strijd dreigt te worden verloren, al krijgt The Order hierbij wel de beschikking over een mysterieuze substantie, genaamd Black Water. Hierdoor worden de ridders van The Order minder snel oud, waardoor ze meer tijd hebben om burgers te redden uit handen van de vijanden. Aan het einde van de negentiende eeuw lijkt The Order daardoor weer aan de winnende hand al krijgen ze dan wel weer meer tegenstand van een steeds groter wordende groep burgers die in opstand komen.

Waarom gaat dit een topper worden? Ontwikkelaar Read at Dawn heeft met titels als Daxter en de God of War: Origins Collection al bewezen goed uit de voeten te kunnen met titels van een bestaande franchise. Met The Order: 1886 komt Ready at Dawn met een eigen project waarbij het historische Londen dient als setting van het verhaal. Daarnaast knal je met met een mix van verschillende futuristische wapens je tegenstanders omver en de game ziet er in de huidige staat grafisch al fantastisch uit. Alles bij elkaar ontzettend interessant en reden genoeg dus om aan te nemen dat dit een onvervalste topper gaat worden.

Meer:
In actie gezien: The Order: 1886

Boxshot Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Metal Gear Solid: Ground Zeroes

Releasedatum:
20-03-2014
Genre:
Stealth
Uitgever:
Kojima Productions
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Dit gaan beide de toppers worden van 2014 voor mij..

 2.    544 XP
  Yeroon's avatar

  Metal Gear Solid games snap ik niet 🙂
  (ik kreeg er een bij PS Plus, maar na een uur had ik nog geen idee wat ik moest doen en heb ik hem maar verwijderd)

  The Order 1886 kijk ik erg naar uit!

 3. Anoniem -   
  Lijpo's avatar

  Ik ga deze op zeker kopen maar misschien ook niet maar ik denk het wel misschien.

 4.    4010 XP
  tyger1's avatar

  Ik denk dat deze games ook op mijn ps4 gaan komen .

 5.    542 XP
  Gobo92's avatar

  @Yeroon: dat heb ik ook snapte er ook niks van

 6.    544 XP
  Yeroon's avatar

  @Gobo92: Gelukkig! Ik dacht al dat het aan mij lag (omdat de serie over het algemeen goed gewaardeerd wordt). Maar er zijn meer mensen met dat probleem 🙂

 7.    1155 XP
  A Gamer's avatar

  @Gobo92:
  @Yeroon:
  Ik raad jullie aan de serie vanaf het eerste deel te spelen, dan is het verhaal wat duidelijker aangezien ze in MGS IV ook telkens terugblikken op wat er eerder is gebeurd. MGS2 is wat saai naar mijn mening maar deel 1 is een klassieker (en imo heel leuk ondanks de verouderde graphics). Het is echter wel een genre wat je moet liggen, het is een stealthgame en niet gezien worden is het belangrijkste (alleen deel IV is dat wat minder aanwezig en heb je vaak de keuze om run-and-gun te gaan of te sluipen).

  Persoonlijk vind ik MGS IV toch één van de beste games op de PS3, is ook de reden dat ik destijds een PS3 kocht, lol. Ben benieuwd naar deeltje vijf.

 8.    1060 XP
  megafire777's avatar

  Snake… maar welke:) solid, naked, liquid

 9.    1060 XP
  megafire777's avatar

  @Yeroon: welke bedoel j? Revengeance?
  Want dat is in mijn ogen een metal gear die buiten de andere valt

 10.    5459 XP
  7th-son's avatar

  Revengeance ook bekend als rising is een spin-off van de metal gear solid serie, kompleet andere gameplay
  Ground zeroes en phantom pain komen er bij mij zeker in!
  The order 1886 wil ik nog wat met van zitten

 11.    7443 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @Yeroon: Dan mis je echt wat MGS is een van de meest legendarische serie. Hou je van een fantastisch verhaal dan zit je gebeiteld. Het gaat met deze game erom dat je niet gezien wordt een spook zeg maar. Zo min mogelijk doden en gezien worden. Haal deel 1 van de PS1 het beste verhaal ooit. 😮 😉 😀

 12.    1121 XP
  digitalj8's avatar

  Deze 2 Games wil zeker gaan halen! 🙂

 13. Anoniem -   
  81.68.83..xxx's avatar

  @A Gamer:

  Ik ben ook een diehard MGS fan, ik had wel veel moeite om het hele verhaal te begrijpen, maar het is het echt gigantisch waard, mijn favorite reeks tot nu toe.