De games van 2014: Metal Gear Solid V: Ground Zeroes & The Order: 1886 – Beide titels zijn om verschillende redenen potentiële toppers. Wat Metal Gear Solid V: Ground Zeroes betreft weten we dat Hideo Kojima met zijn studio Kojima Productions ons al meerdere kunststukjes binnen het Metal Gear universum heeft gebracht dus dat zal met deze nieuwe game niet anders zijn. Ontwikkelaar Ready at Dawn schotelt ons daarentegen met The Order: 1886 een geheel nieuw avontuur voor wat zich afspeelt in het historische Londen waarbij je vijanden afknalt met een mix aan futuristische wapens.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes – De protagonist van dit verhaal is Big Boss (Snake) die mede verantwoordelijk was voor het oprichten van The Patriots, maar nu een groep van huurlingen, genaamd de Militaires Sans Frontieres (MSF) aanvoert. Hij maakt zich hier echter los van om samen met Kazuhira Miller (Kaz) een eigen Outer Heaven (leger van soldaten zonder thuisland) op te richten. Wel dient hij nog even af te rekenen met geheim agente Paz die hij eerder al verslagen dacht te hebben. Paz is echter nog steeds levend, maar wel gevangen genomen door een schaduw organisatie genaamd XOF. Aangezien Paz over cruciale informatie beschikt over The Patriots is het nu aan Big Boss om haar te gaan bevrijden en met haar af te rekenen.

Waarom gaat dit een topper worden? Hideo Kojima is wederom betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Metal Gear Solid en dan kan het al niet meer fout gaan. Daarnaast krijgen we met de open wereld gameplay een nieuw spelconcept voor de franchise voorgeschoteld wat voor vernieuwing zorgt en spelers ook de vrijheid geeft om zelf bepaalde keuzes te maken. Dit samengenomen met het ongetwijfeld weer briljant geschreven script duidt erop dat we weer te maken zullen krijgen met een nieuwe mijlpaal in de gamegeschiedenis.

Meer:
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes gameplay beelden

The Order: 1886 – Het verhaal van de game speelt zich af in een alternatieve geschiedenis waarin het Londen ten tijde van de negentiende eeuw centraal staat. Jij bent Sir Galahad Grayson, een ridder die deel uitmaakt van The Order die is opgericht door koning Arthur. The Order gaat de strijd aan met een half-ras, een steeds groter wordende groep mensen met genetische afwijkingen die zich hebben afgesplitst van de samenleving. Deze strijd dreigt te worden verloren, al krijgt The Order hierbij wel de beschikking over een mysterieuze substantie, genaamd Black Water. Hierdoor worden de ridders van The Order minder snel oud, waardoor ze meer tijd hebben om burgers te redden uit handen van de vijanden. Aan het einde van de negentiende eeuw lijkt The Order daardoor weer aan de winnende hand al krijgen ze dan wel weer meer tegenstand van een steeds groter wordende groep burgers die in opstand komen.

Waarom gaat dit een topper worden? Ontwikkelaar Read at Dawn heeft met titels als Daxter en de God of War: Origins Collection al bewezen goed uit de voeten te kunnen met titels van een bestaande franchise. Met The Order: 1886 komt Ready at Dawn met een eigen project waarbij het historische Londen dient als setting van het verhaal. Daarnaast knal je met met een mix van verschillende futuristische wapens je tegenstanders omver en de game ziet er in de huidige staat grafisch al fantastisch uit. Alles bij elkaar ontzettend interessant en reden genoeg dus om aan te nemen dat dit een onvervalste topper gaat worden.

Meer:
In actie gezien: The Order: 1886