De games van 2014: Dying Light & The Crew – Zombies hakken en racen, het heeft totaal niets met elkaar te maken, maar het zijn wel games waar we erg naar uitkijken. Dying Light is samen met The Crew twee titels die nog niet heel erg veel in het nieuws zijn geweest, maar dat is ook niet zo gek bij compleet nieuwe games. Dying Light wordt ontwikkeld door Techland en The Crew is in ontwikkeling bij Ivory Tower, een studio van Ubisoft. Wij namen de titels eens onder de loep en in dit artikel lees je waarom je deze games in de gaten moet houden.

Dying Light – Van de makers van Dead Island komt Dying Light, een open wereld die helemaal naar de klote is dankzij de rondlopende zombies. Constant op zoek naar supplies en het maken van nieuwe wapens begeef je jezelf midden in deze apocalypse. Zombies zijn vandaag de dag enorm populair, iets wat we terug zien in niet alleen films, maar ook in het succes van The Walking Dead op zowel TV als de games van Telltale. Dying Light gaat het genre compleet anders benaderen dan vorige games en het belooft een game te worden als geen ander.

Waarom gaat dit een topper worden? Dying Light is een potentieel geniale game omdat men de gameplay in deze zombie-game compleet anders heeft aangepakt dan in voorgaande/andere zombie games. Dead Island was leuk, maar het was eigenlijk slechts een opstapje naar deze bijzondere titel. Je kunt het een beetje vergelijken met de film ‘I Am Legend’ waar overdag de zombies schuilen, maar bij nacht is het gekkenhuis. In Dying Light werkt dit ook ongeveer zo, alleen zijn de zombies overdag heel erg traag. ’s Nachts worden het dolle stieren die harder lopen dan Usain Bolt, bij wijze van spreken.

Deze setting heeft men vervolgens verwerkt met gameplay wat je kunt vergelijken met Mirror’s Edge. Waar je in Mirror’s Edge moest ontsnappen van ‘bad guys’ zal dit in Dying Light gebeuren met de zombies. Voeg daar nog eens 30 tot 40 uur gameplay aan toe en je hebt een prachtige titel met unieke gameplay. Mirror’s Edge was erg tof, maar de spanning ontbrak vaak tijdens het rennen. Met Dying Light heb je straks hordes zombies achter je aan die graag een hapje van je willen, je voelt je dus enorm opgejaagd en dat is wat ons betreft echt heel tof.

Meer:
Tien minuten gameplay beelden van Dying Light
In actie gezien: Dying Light

The Crew – Ubisoft kondigde tijdens de E3 dit jaar vol bombarie een nieuwe racegame aan, namelijk The Crew. De game zal exclusief uitkomen voor de next-gen consoles en moet grensverleggend zijn als het gaat om een race-ervaring op je console. Zoals je gemerkt hebt zit het jaar 2014 vol met open-wereld games en ook The Crew gaat zich hierbij aansluiten. Het idee is dat je door de gehele Verenigde Staten en al haar bijzondere steden kunt gaan rijden. Van Miami naar New York en van daar naar Boston en dan een lange rit door naar Chicago; het moet mogelijk zijn in The Crew.

Waarom gaat dit een topper worden? Op papier is The Crew eigenlijk de ideale racegame en het idee dat je gewoon de gehele US door kunt scheuren doet menig race-hartje sneller kloppen, die van ons wel in ieder geval. Je maakt deel uit van een ‘gang’ die opgegroeid is in Detroit’s illegale straatrace scene en het is aan jou de taak om jezelf omhoog te werken tot een welbekende racer. Elke stad heeft zo zijn eigen unieke kenmerken en wat we op de E3 gezien hebben is New York erg hectisch om in te racen en zal Miami prachtige uitzichten bevatten op de Atlantische Oceaan terwijl de zon haar reflecties doet weerkaatsen op je auto.

Veel weten we nog niet over deze titel en er is eigenlijk ook nog weinig bekend over de gameplay. Het idee waar Ubisoft mee komt om zo’n immens grote racewereld neer te zetten is iets waar wij wel oren naar hebben. De game stond eigenlijk, gek genoeg, nog voor dit jaar gepland, maar werd al snel uitgesteld. Een concrete releasedatum hebben we ook nog niet maar we schatten toch echt op eind 2014. We hopen sowieso snel gameplay te mogen verwachten van deze game, want de stilte rondom deze titel geeft ons toch een beetje argwaan.

Meer:
Gespeeld: The Crew