De games van 2014: The Elder Scrolls Online & UFC


De games van 2014: The Elder Scrolls Online & UFC – In 2014 komen veel games uit waar spelers massaal tegen of met elkaar kunnen spelen. The Elder Scrolls is één van de grote titels op dit vlak en in het eerste project van Zenimax Online Studios kun je samen de wereld verkennen. Een nieuw begin voor de serie wat tevens ter sprake is bij UFC van EA Sports. Zij namen het stokje en de licentie over van het nu al een tijd failliete THQ. UFC belooft een zeer sterke sportgame te worden waarin rake klappen vallen. Tijdens de aankondiging liep men al te roepen dat het de meest realistische titel moet worden die de non-stop groeiende sport die UFC heet op fraaie wijze moet representeren.

The Elder Scrolls Online – Zenimax Online Studios komt dus met haar eerste project waar ze al meer dan 5 jaar aan werken. Het verhaal van de game speelt zich een millennium af voor de gebeurtenissen van The Elder Scrolls V: Skyrim. De Deadric prins Molag Bal bedreigt de wereld van Tamriel. Hij wil al het leven naar het kwaadaardige rijk van Coldharbour halen. Je zult als speler kunnen kiezen uit drie verschillende facties. De eerste is de Daggerfall Covenant waar onder andere de Orcs bij zitten. Dan heb je nog de Aldmeri Dominion, waar bijvoorbeeld de elven in zitten. En als laatste heb je de Ebonheart Pact, welke bestaan uit de Nords, Argonians en Dunmer. Nadat je een keuze hebt gemaakt qua klasse en ras ga je de wijde wereld in om via allerlei quests het plan van Molag Bal te dwarsbomen.

Waarom gaat dit een topper worden? Jarenlang was Bethesda Game Studios verantwoordelijk voor The Elders Scrolls games, maar Zenimax Online Studios is speciaal opgestart voor de MMORPG titels en zijn sinds 2007 volop bezig aan deze nieuwe game. Normaal speelde je de The Elder Scrolls games altijd in je eentje, maar in juni kun je de wereld van Tamriel met vrienden gaan ontdekken. Dat gegeven is al erg gaaf en interessant. Daarnaast heb je een groot deel van de wereld tot je beschikking en heb je zoals we kennen van de serie ontzettend veel keuze in hoe je het speelt. Allereerst zijn daar de facties, maar wat te denken van de verschillende speelstijlen, wapens en krachten? Het wordt nog groter dan Skyrim al was en dan heb je ook nog eens de interactiviteit tussen al de spelers. Succes en urenlang speelplezier in de fantasievolle en grootse wereld verzekerd.

Meer:
Gespeeld: The Elder Scrolls Online

EA Sports UFC – THQ bracht degelijke games uit die de UFC eer aan deden en nu is EA Sports aan de beurt. De game moet de sport zo realistisch mogelijk naar voren brengen en dit moet onder meer bereikt worden door de Ignite Engine die Electronic Arts gebruikt voor haar sportgames. De studio achter de Fight Night serie is al een geruime tijd bezig met de game en door nieuwe technieken moet het vechten nog echter en harder overkomen. De fysieke gesteldheid moet daarbij alleen al af te lezen zijn aan het gezicht van de vechters, maar tevens hoe deze in de Octacon staan. Animaties moeten hierbij een grote rol gaan spelen terwijl het zweet zichtbaar van de vechters afdruipt. Actie en agressie staat voorop!

Waarom gaat dit een topper worden? EA Sports is een label waaronder al veel grote sportgames verschijnen, zoals FIFA en Madden. Series die een zeer grote fanbase hebben en waarvan de games erg vaak over de toonbank heen gaan. Electronic Arts neemt zoals het er nu naar uitziet de UFC zeer serieus en van wat we gezien hebben gaan ze vol voor realisme. Grafisch oogt het al zeer fraai en de vechters komen levendig over. Door de Ignite Engine zien animaties er geloofwaardig uit waarbij je zelfs het hek van het Octacon ziet veren wanneer een speler zich af zet om die laatste klap uit te delen. Vechters lopen duidelijk veel schade op bij het incasseren van klappen en de actie is al erg rauw. Fans van de UFC hebben dus wat om naar uit te kijken.

Meer:
Gespeeld: EA Sports UFC
Video-item: Won & Lennard over EA Sports UFC

Boxshot The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online

Releasedatum:
09-06-2015
Genre:
Massive Multiplayer Online Role Playing Game
Uitgever:
Bethesda Softworks
Ontwikkelaar:
The Elder Scrolls Online krijgt volgende maand nieuwe DLC
Gepubliceerd op 11 okt, 2017 om 10:19
The Elder Scrolls Online krijgt nieuw ESO Plus Bonus Event
Gepubliceerd op 4 jul, 2017 om 09:00
DLC Special: The Elder Scrolls Online: Morrowind
Gepubliceerd op 3 jul, 2017 om 12:40
The Elder Scrolls Online Morrowind schittert in de launch trailer
Gepubliceerd op 6 jun, 2017 om 17:01
 1.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Toch blijf ik erbij dat The Elder Scrolls Online voor PS4 een flop gaat worden in 2014.

  Redenen :
  – Kleine PS4 install base
  – Pay to play
  – Geen crossplatform servers.
  – Grote groep van de fanbase zijn tieners of hype buyers.

 2.    1737 XP
  derage88's avatar

  Een MMO zoals ESO hoort gewoon met muis en toetsenbord op een PC gespeeld te worden, blijft toch altijd de voorkeur houden, en ik denk ook dat de playerbase op de PC veel groter en vasthoudender wordt.

  De enige MMORPG die fatsoenlijk met een controller te bespelen is moet DC Universe Online zijn maar die game is ook zwaar geflopt na de PSN hacks toen.

  @ShadowhunterrX: Vindt dat nogal een onzin statement dat alleen tieners en hype kopers voor dit spel kiezen, dat is niet minder dan elke andere game en een pay-to-play systeem zal een hoop troep er uit filteren en geen onzin microtransatie store.

 3. Anoniem -   
  80.56.101..xxx's avatar

  ea en fight games is een slechte combinatie,en met het zelfde team wat fightnight champion verkloot heeft.
  wat we in de demo kregen te zien (bloed ,blauwe ogen) was binnen een week na release eruit gehaald
  communicatie van ea richting de spelers was er niet, ook niet op hun eigen forum,dan elke keer het geklooi met de tuner waar de game slechter en slechter van werd
  game vol met glitches bugs cheats en hacks en niets werd er aangedaan
  en nu moet ik geloven dat ze er met een topper aankomen?
  het zal wel weer een topper van ergenis worden!
  greets SuDDe