De games van 2014: The Elder Scrolls Online & UFC – In 2014 komen veel games uit waar spelers massaal tegen of met elkaar kunnen spelen. The Elder Scrolls is één van de grote titels op dit vlak en in het eerste project van Zenimax Online Studios kun je samen de wereld verkennen. Een nieuw begin voor de serie wat tevens ter sprake is bij UFC van EA Sports. Zij namen het stokje en de licentie over van het nu al een tijd failliete THQ. UFC belooft een zeer sterke sportgame te worden waarin rake klappen vallen. Tijdens de aankondiging liep men al te roepen dat het de meest realistische titel moet worden die de non-stop groeiende sport die UFC heet op fraaie wijze moet representeren.

The Elder Scrolls Online – Zenimax Online Studios komt dus met haar eerste project waar ze al meer dan 5 jaar aan werken. Het verhaal van de game speelt zich een millennium af voor de gebeurtenissen van The Elder Scrolls V: Skyrim. De Deadric prins Molag Bal bedreigt de wereld van Tamriel. Hij wil al het leven naar het kwaadaardige rijk van Coldharbour halen. Je zult als speler kunnen kiezen uit drie verschillende facties. De eerste is de Daggerfall Covenant waar onder andere de Orcs bij zitten. Dan heb je nog de Aldmeri Dominion, waar bijvoorbeeld de elven in zitten. En als laatste heb je de Ebonheart Pact, welke bestaan uit de Nords, Argonians en Dunmer. Nadat je een keuze hebt gemaakt qua klasse en ras ga je de wijde wereld in om via allerlei quests het plan van Molag Bal te dwarsbomen.

Waarom gaat dit een topper worden? Jarenlang was Bethesda Game Studios verantwoordelijk voor The Elders Scrolls games, maar Zenimax Online Studios is speciaal opgestart voor de MMORPG titels en zijn sinds 2007 volop bezig aan deze nieuwe game. Normaal speelde je de The Elder Scrolls games altijd in je eentje, maar in juni kun je de wereld van Tamriel met vrienden gaan ontdekken. Dat gegeven is al erg gaaf en interessant. Daarnaast heb je een groot deel van de wereld tot je beschikking en heb je zoals we kennen van de serie ontzettend veel keuze in hoe je het speelt. Allereerst zijn daar de facties, maar wat te denken van de verschillende speelstijlen, wapens en krachten? Het wordt nog groter dan Skyrim al was en dan heb je ook nog eens de interactiviteit tussen al de spelers. Succes en urenlang speelplezier in de fantasievolle en grootse wereld verzekerd.

Meer:
Gespeeld: The Elder Scrolls Online

EA Sports UFC – THQ bracht degelijke games uit die de UFC eer aan deden en nu is EA Sports aan de beurt. De game moet de sport zo realistisch mogelijk naar voren brengen en dit moet onder meer bereikt worden door de Ignite Engine die Electronic Arts gebruikt voor haar sportgames. De studio achter de Fight Night serie is al een geruime tijd bezig met de game en door nieuwe technieken moet het vechten nog echter en harder overkomen. De fysieke gesteldheid moet daarbij alleen al af te lezen zijn aan het gezicht van de vechters, maar tevens hoe deze in de Octacon staan. Animaties moeten hierbij een grote rol gaan spelen terwijl het zweet zichtbaar van de vechters afdruipt. Actie en agressie staat voorop!

Waarom gaat dit een topper worden? EA Sports is een label waaronder al veel grote sportgames verschijnen, zoals FIFA en Madden. Series die een zeer grote fanbase hebben en waarvan de games erg vaak over de toonbank heen gaan. Electronic Arts neemt zoals het er nu naar uitziet de UFC zeer serieus en van wat we gezien hebben gaan ze vol voor realisme. Grafisch oogt het al zeer fraai en de vechters komen levendig over. Door de Ignite Engine zien animaties er geloofwaardig uit waarbij je zelfs het hek van het Octacon ziet veren wanneer een speler zich af zet om die laatste klap uit te delen. Vechters lopen duidelijk veel schade op bij het incasseren van klappen en de actie is al erg rauw. Fans van de UFC hebben dus wat om naar uit te kijken.

Meer:
Gespeeld: EA Sports UFC
Video-item: Won & Lennard over EA Sports UFC