De games van 2014: Mad Max & The Witcher 3: Wild Hunt – In 2014 komen er veel grote games uit zoals Destiny, Watch_Dogs en nog veel meer, maar Mad Max en The Witcher 3: Wild Hunt zijn van die games die nog niet bij iedereen op de radar staan. Dit zijn echter wel titels om goed in de gaten te houden, want het zijn ruwe diamanten. De Mad Max films zullen niet bij iedereen bekend zijn aangezien ze erg lang geleden zijn verschenen. Avalanche Studios durft desondanks de sprong aan en komt met een game waarin we in de stijl van de films er op los kunnen knallen en racen. CD Projekt RED komt met The Witcher 3: Wild Hunt en dat belooft een grootschalige actie RPG te worden met een fantasievolle wereld en met deze game maakt de serie ook meteen zijn debuut op het PlayStation platform.

Mad Max – De eerste film dateert alweer uit 1979 en kan omschreven worden als een gewelddadig en bloederig actiespektakel met Mel Gibson in de hoofdrol. Zo kun je de 3rd person actiegame van Avalanche Studios (van Just Cause) ook omschrijven, minus de acteur weliswaar. De hoofdpersoon heet wel Max inclusief Australisch accent, maar de game staat verder los van de films. In het op zichzelf staande verhaal word je als speler voor dood achtergelaten en moet je een auto vinden en deze gaandeweg upgraden. In basis is het een shooter, maar je zult tevens vaak in een auto af moeten reken met verschillende bendes. Het is een apocalyptische wereld waarin je leeft en waar iedereen probeert te overleven.

Waarom gaat dit een topper worden? Op de Gamescom zagen we de game in actie en toen zagen we hoe Avalanche Studios qua beleving en actie erg dichtbij de films komt. Je hebt als speler veel vrijheid in de open wereld en zo kun je missies op geheel eigen wijze klaren. Ga van afstand met een sniper rifle headshots maken of rij meteen een kamp binnen en trek met een haak torens omver. Het is actievol en rauw waarbij je de omgeving goed kunt gebruiken. Car combat speelt ook een grote rol en hierbij kun je door middel van slow motion bepaalde delen van andere auto´s raken en behoorlijk veel chaos en doden veroorzaken. Speelplezier staat ogenschijnlijk voorop bij Avalanche Studios en dat lijkt Mad Max zeker te bieden.

Meer:
In actie gezien: Mad Max

The Witcher 3: Wild Hunt – CD Projekt RED heeft inmiddels al twee delen van The Witcher gemaakt waarvan de eerste op de PC en Mac verscheen terwijl het tweede deel tevens uitkwam op de Xbox 360. Nu komt het derde deel ook naar de PlayStation 4 toe wat goed nieuws is! Jij speelt als Geralt of Rivia wat een witcher is. Hij werd van jongs af aan getraind om later tegen monsters te vechten. Hierbij gebruik je als speler wapens zoals: zwaarden en bommen, maar ook magie middels verschillende spreuken. Hoewel de vorige delen vrij lineair waren opgezet in vergelijking met andere RPG´s bevat The Witcher 3: Wild Hunt een volledig open wereld waar je kan gaan en staan waar je maar wilt. Qua verhaal is het gebaseerd op de gelijknamige boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski.

Waarom gaat dit een topper worden? De ontwikkelaar gebruikt een nieuwe motor waar de game op draait genaamd de REDengine 3, die visueel een geweldige wereld moet kunnen neerzetten. Buiten dat het ons op dit gebied al onder de indruk achterliet op de afgelopen E3 lijkt het op het vlak van het verhaal erg interessant te worden. In de andere delen stond politiek al centraal wat boeiend was en de conversaties tussen personages en Geralt zijn belangrijk evenals de keuzes die je maakt. Je kunt ervoor kiezen om mensen te helpen of om er niets van aan te trekken. De grote mythische monsters zullen verder erg aanwezig zijn waarbij je als speler echt uitgedaagd zal worden en al je krachten en wapens moet gebruiken. De gameplay lijkt een toffe mix te worden van actie met wapens en het hanteren van magie. Het is ook echt een game waarbij je uren in de fantasievolle wereld kunt verdwalen.

Meer:
In actie gezien: The Witcher 3: Wild Hunt
The Witcher 3: Wild Hunt VGX trailer