http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52ab1bcd34c2e.jpg

Veel van jullie zullen je het waarschijnlijk niet herinneren of er überhaupt van af weten, maar Sony heeft lange tijd geleden een Remote-play applicatie gemaakt voor Windows. Dit zorgde ervoor dat je hetzelfde protocol als wat op de PSP werd gebruikt, ook gebruikt kon worden op Windows. De functie werd in eerste instantie alleen beschikbaar gemaakt voor VAIO-laptops, maar hackers wisten dit al snel te porten. Je kon je controller gebruiken met de app om je PS3 te besturen, maar zoals we allemaal weten was de Remote-play van toen lang niet zo goed als die van nu met de PS4 en PS Vita.

Alhoewel Sony komt met de PS Vita TV die het mogelijk maakt om Remote-play op andere TV’s te krijgen en zo op de PS4 te spelen, vragen we ons af of Sony ooit weer zo’n dergelijk programma gaat maken. Het zou toch geweldig zijn als het mogelijk is om even in een venster op je PC of Mac de PS4 te benaderen, het zou ons in ieder geval echt een gevoel geven van ‘de toekomst is hier’. Sony is sowieso al van plan om PS3-games te streamen via Gaikai op niet alleen de PS3 en PS Vita, maar dit zal ook uiteindelijk naar Windows en Mac komen.

Een logische volgende stap op het gebied van ‘streaming’ is dan ook de mogelijkheid om PS4-games te streamen naar je werkomgeving. Pauze op kantoor? Even snel een potje Killzone: Shadow Fall of Battlefield 4 tussendoor, wij zien het wel zitten. Uiteraard kun je de PS Vita ervoor gebruiken en we zijn ook bang dat Sony de tool niet zal introduceren, juist om de PS Vita aantrekkelijker te maken. De PS Vita is alleen met Remote-play, als we naar onze persoonlijke ervaring kijken, niet echt geschikt voor bijvoorbeeld een shooter.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52ab1cd9ab947.jpg

De pookjes op de PS Vita missen toch enkele precisie en het spelen met een controller zal toch altijd ver superieur blijven voor shooters. Platformers als Knack zijn een genot via Remote-play en je hebt eigenlijk niet eens door dat je op dat moment aan het streamen bent, maar bij games waar precisie een rol speelt is het toch een ander verhaal.

Wat vinden jullie, is een Remote-play tool voor de PC of Mac een feature die je graag ziet verschijnen, of is de PS Vita genoeg?