De games van 2014: South Park: The Stick of Truth & Rime – Na vele malen te zijn uitgesteld, zal South Park: The Stick of Truth dit jaar dan toch eindelijk zijn release zien en met Ubisoft aan het roer als uitgever kan je er vanuit gaan dat je een goede game voorgeschoteld krijgt. Bovendien is het inmiddels al ontzettend lang geleden dat er een South Park game is verschenen, dus des te meer reden om uit te kijken naar deze game. Rime is daarentegen een totaal andere game. Een game met minder budget, minder bekende namen, enzovoort. Dat neemt niet weg dat Rime sinds de aankondiging erg intrigerend is en dat het als een fantastische PSN game in wording mag gezien worden.


South Park: The Stick of Truth – In de wereld van South Park kan werkelijk alles en dus is het verhaal in deze game absoluut niet gek. Het draait hier namelijk om de ‘Stick of Truth’, een houten stok die voorheen in het bezit was van Cartman en hiermee was hij machtig. Maar doordat deze stok gestolen is, zijn de twee kampen in de game er naarstig naar op zoek en jij zult gezamenlijk met Cartman en kornuiten op zoek moeten gaan naar deze stok, maar tijdens dit avontuur zul je de tegenstanders tegenkomen en dat betekent vechten. Dat gaat op een wijze zoals je dat van South Park mag verwachten. Met absurde wapens en speciale aanvallen dus, in een turn-based opzet waarbij de visuele invulling van de gehele game precies in de stijl van de televisieserie is.

Waarom gaat dit een topper worden? Deze game had – als THQ nog had bestaan – allang in de schappen gelegen, maar na het failliet gaan van die uitgever bepaalde Ubisoft de toekomst van deze game. Zij hebben ingezien dat de oorspronkelijke kwaliteit niet was wat het zou moeten zijn en daarom is de game inmiddels meerdere malen uitgesteld. Ubisoft brengt immers normaliter alleen maar kwaliteit uit. Dat gegeven speelt een belangrijke rol, maar ook het hele concept van de game gaat niets anders dan puur vermaak worden. De televisieserie is dikke lol en dat vertaalt zich uitstekend naar de gameplay die deze titel kent. Reken er maar op dat South Park: The Stick of Truth een lachwekkende en toffe ervaring gaat worden.

Meer:
In actie gezien: South Park: The Stick of Truth
South Park: The Stick of Truth VGX trailer


Rime – In Rime speel je met een jochie dat op één of andere manier op een vreemd eiland terecht is gekomen. Jij zult met het jongetje moeten zien uit te vogelen wat er aan de hand is op dit mysterieuze en vervloekte eiland. Je uiteindelijke doel is natuurlijk ontsnappen van het eiland, maar voordat het zover is, zul je diverse puzzels op moeten lossen. Deze puzzels zijn al eeuwen aanwezig op het eiland, maar doordat je een artefact hebt bemachtigd, kun je de puzzels gaan oplossen. Dit artefact stelt je in staat om de tijd en de omgeving te manipuleren, om deze zo naar je eigen hand te zetten en de puzzels op te lossen.

Waarom gaat dit een topper worden? Nu zal het verhaal – van wat we ervan weten – nergens echt heel bijzonder zijn, maar dat is ook niet waar het om draait in deze game. Het gaat hier om de gameplay en Rime belooft de DualShock 4 op een interessante manier te gaan gebruiken. Zo zullen licht, geluid en aanraking een belangrijke rol spelen bij het oplossen van de puzzels. Dat is overigens niet het enige wat Rime tot een uitermate interessante game maakt, ook de visuele invulling is anders dan anders en dat maakt het erg bijzonder. Als laatste, Rime heeft tot op zekere hoogte een ICO uitstraling en dat is een bijzondere vibe die je niet snel in games ziet. Des te interessanter Rime dus is. In de gaten houden deze game!

Meer:
Rime trailer & screenshots