Vorige maand werd Middle-Eart: Shadow of Mordor aangekondigd door Warner Bros. en deze game is in ontwikkeling bij Monolith voor de PlayStation 3, PlayStation 4 en andere platformen. Nu enige tijd na de aankondiging zijn er wat nieuwe screenshots vrijgegeven die je hieronder kunt bekijken. Daarnaast is ook het plot van de game bekendgemaakt.

In deze game neem je de rol van Talion aan, een ranger die zijn familie en alles wat hij lief heeft is kwijtgeraakt. Hij kan ze alleen terughalen door middel van de mysterieuze geest van de wraak en gaandeweg ontdekt Talion het mysterie rondom deze geest met als gevolg dat hij de oorsprong van de ring ontdekt met uiteindelijk een confrontatie rondom deze oorsprong. De game speelt zich af tussen The Hobbit en The Lord of the Rings en begint op de avond dat Sauron terugkeert naar Mordor.

De game bevat ‘next-gen gameplay mechanics’ waardoor de acties van de spelers eigen unieke verhalen creëren. Ook zal de speler zijn skills gaandeweg kunnen verbreden en bijkomende persoonlijke mogelijkheden en wapens kunnen upgraden via een rune rewards systeem dat opgesteld wordt aan de hand van de strategie van de speler.

Het lijkt er dus op dat Middle-Earth: Shadow of Mordor meer is dan de zoveelste actie game in het The Lord of the Rings universum, want de eerste informatie klinkt alvast interessant. Wat jij?