Sony heeft op de PlayStation 3 al vaker een multiplayer van een bepaalde game als losstaand geheel op het PlayStation Network uitgebracht. Het beste voorbeeld is Uncharted 3: Drake’s Deception, waarbij je gratis de multiplayer kan spelen tot een bepaald level hebt bereikt. Als je daarna verder wilt, dan dien je er voor te betalen.

Dit lijkt zich min of meer ook op de PlayStation 4 voort te zetten met Killzone: Shadow Fall, want Amerikaanse PlayStation Plus abonnees zullen gratis de multiplayer van de shooter kunnen gaan spelen in een korte trial periode vlak na kerst. Deze trial periode beperkt zich tot de multiplayer en is vier dagen beschikbaar, van 28 tot 31 december.

Wat je als trial gebruiker precies kunt in deze ‘versie’ is nog niet bekend, ook is het niet bekend of de gehele multiplayer beschikbaar zal zijn. Vooralsnog is dit enkel voor Amerika aangekondigd, maar er bestaat natuurlijk een kans dat deze trial ook naar Europa komt rond dezelfde periode, eerder of later. Als we daar iets over vernemen dan laten we het weten.