http://www.psx-sense.nl/images/file/img_525d6e10103d4.jpg

Iedereen die lol beleeft met een GTA-titel koopt eigenlijk vaak blindelings het volgende deel in de franchise. Met geweldige games als Grand Theft Auto: Vice City en San Andreas is dat natuurlijk ook niet zo gek. Ubisoft hoopt hetzelfde voor elkaar te krijgen met Watch_Dogs, ook een open-wereld game alleen dan met een iets andere setting. De game speelt zich af in Chicago en in plaats van in de huid van een traditionele crimineel te kruipen, ben je een veelzijdige hacker in de game.

In een interview geeft Ubisoft aan dat als Watch_Dogs uit was gekomen voor de PS4 tijdens launch, het waarschijnlijk de best beoordeelde next-gen game was geweest. Makkelijk praten natuurlijk, aangezien de game uitgesteld is. Open-wereld games zijn erg populair, kijk bijvoorbeeld naar het succes van Sleeping Dogs en GTA V. Men hoopt dat ze net als GTA V ook een gemiddelde van 9.6 op Metacritic kunnen krijgen. Ze willen met Watch_Dogs ook een populaire naam opbouwen net als dat Rockstar dat gedaan heeft en volgens hem zorgde die populaire naam ook voor 10-en in reviews voor GTA V.

Een concrete releasedatum voor Watch_Dogs is er nog altijd niet, maar het is wel duidelijk aan de toon van Ubisoft dat ze echt achter GTA aan willen gaan. Het is alleen maar goed als er meer concurrentie is in dit genre, het zijn immers vaak geweldige games en open-wereld games worden vooral op next-gen consoles steeds uitgebreider.

Watch_Dogs komt ook op de PS3 uit, maar de beste versie komt natuurlijk naar de PS4.

I actually believe that Watch Dogs could have ended up being the best-rated game on next gen if it came out at launch. We wanted it to be even higher,” Detoc told us. “The whole package is there already. But without sending them too many flowers, the guys at Rockstar have showed us again that if you make a 96-percent game, people will come. Watch Dogs, I can only hope we get to that level. There’s an attachment to the brand, in the case of GTA, that makes people really want to give it that 100-percent review. We’ll be missing that on Watch Dogs until we go further, potentially. That’s what we’re after