Sony vraagt patent aan voor VR headset om botsingen te voorkomen

Wat is nu het nadeel van een Virtual Reality headset, zoals de Oculus Rift? Nou, wat denk je dat als je het draagt totaal geen zicht meer hebt op wat er om je heen gebeurd. Je kan zo maar vol met je kruis tegen de hoek van een tafel aan lopen wat geen fijne ervaring is.

Sony lijkt hier aan te denken en heeft een patent aangevraagd op een techniek of ook wel “Obstacle Avoidance Apparatus” die moet voorkomen dat een gebruiker ergens tegen aan botst. Als je de VR headset op hebt krijg je een waarschuwing als je te dicht tegen een bepaald object aan komt. Wel zo veilig en handig tegelijkertijd.

Boven dit bericht zie je hoe de techniek zou moeten werken. De vraag is nu of deze headset in de maak is als accessoire voor de recent gelanceerde PlayStation 4. Eerder in september kwamen we eerst met het bericht dat deze in de maak zou zijn voor de PS4 en daarna dat Sony de VR headset in de herfst van 2014 zou willen lanceren.

De toekomst zal uitwijzen hoe de vork echt in de steel zit, maar wat Sony betreft lijkt het vaak zo te zijn waar rook is, is vuur. Wellicht gaan we op de E3 hier meer over zien? Wie weet.

 1. Anoniem -   
  217.121.189.xxx's avatar

  Sony kondigt wel vaker appraten of aplicaties aan, die vervolgens lange periode’s op zich laten wachten.

 2. crew Redacteur -    2172 XP
  aarjen116's avatar

  De tweede zin van het artikel loopt niet bepaald lekker…

 3.    785 XP
  phinal's avatar

  Weet iemand hoeveel die ongeveer zal kosten?

 4.    78 XP
  kalax03's avatar

  @phinal: De nog niet aangekondigde VR headset gaat ongeveer €899,- kosten. *smh* Als je niets zinnigs te zeggen hebt, zeg dan liever helemaal niets..

 5.    1240 XP
  Scrappy-_-coco0's avatar

  @aarjen116: Haha ik zag het niet eens maar hij klopt inderdaad niet.
  De eerste zin van de derde alinea klopt ook niet helemaal

 6.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Wie gaat er dan ook rondlopen als je zo’n ding op je hoofd hebt. Dit ding is toch wel 1080p 3D..? ‘de vorige was dat volgens mij niet’.

 7.    9 XP
  DeWeZZe's avatar

  Als ze eerst maar eens beginnen met de usb bluethoot headsets te laten werken 😉