Wat is nu het nadeel van een Virtual Reality headset, zoals de Oculus Rift? Nou, wat denk je dat als je het draagt totaal geen zicht meer hebt op wat er om je heen gebeurd. Je kan zo maar vol met je kruis tegen de hoek van een tafel aan lopen wat geen fijne ervaring is.

Sony lijkt hier aan te denken en heeft een patent aangevraagd op een techniek of ook wel “Obstacle Avoidance Apparatus” die moet voorkomen dat een gebruiker ergens tegen aan botst. Als je de VR headset op hebt krijg je een waarschuwing als je te dicht tegen een bepaald object aan komt. Wel zo veilig en handig tegelijkertijd.

Boven dit bericht zie je hoe de techniek zou moeten werken. De vraag is nu of deze headset in de maak is als accessoire voor de recent gelanceerde PlayStation 4. Eerder in september kwamen we eerst met het bericht dat deze in de maak zou zijn voor de PS4 en daarna dat Sony de VR headset in de herfst van 2014 zou willen lanceren.

De toekomst zal uitwijzen hoe de vork echt in de steel zit, maar wat Sony betreft lijkt het vaak zo te zijn waar rook is, is vuur. Wellicht gaan we op de E3 hier meer over zien? Wie weet.