http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52b1936d465f1.jpg

Recent kon je hier al lezen dat de PlayStation 4 bij Amazon als zoete broodjes over de toonbank gaat en dat lijkt zich ook te vertalen in de statistieken die Amazon bijhoudt in de vorm van zogenaamde ‘most wished’ lijsten. Waar de Xbox One bij de Noord Amerikaanse tak van Amazon nog wel ‘the most wished list’ aanvoert met de PlayStation 4 op een tweede plek, is dat bij de Canadese, Duitse en Franse tak van Amazon wel anders.

Op het moment van schrijven staat de PlayStation 4 bij Amazon Canada op de eerste positie en bezet de Xbox One de tweede plaats, dat is bij de Franse en Duitse afdeling van Amazon niet het geval. Op beide lijsten staat de PlayStation 4 wel nog op nummer een, maar is de Xbox One verder weggezakt en blijkbaar dus een stuk minder populair. Kijken we namelijk op the most wished list van Amazon Frankrijk dan vinden we de console van Microsoft terug op de 22-ste plaats en bij Amazon Duitsland is dat zelfs de 32-ste stek.

De PlayStation 4 is dus momenteel aan de winnende hand al moet natuurlijk nog blijken of dit ook zo blijft gedurende de komende periode. Aangezien de PlayStation 4 goedkoper is en Microsoft een omslachtig beleid voert met de Xbox One gaan we er echter vanuit dat dit beeld voorlopig nog wel zo zal blijven in Europa.