Eind vorig jaar bracht Ubisoft één van zijn meest populaire franchises naar de PlayStation Vita. In januari komt een HD-remake uit van het spel; Assassin’s Creed III: Liberation HD. Misschien ben jij één van de mensen die een Vita én Liberation in bezit heeft en er dus misschien niet direct aan denkt om de HD-versie ook aan te schaffen.

Producer Momchil Valentinov Gindyanov van Ubisoft Sofia, laat in een interview weten dat diegenen die het spel al ervaren hebben er tóch weer opnieuw in zouden moeten duiken.

Volgens hem is Liberation HD over de hele lijn verbeterd en gepolijst. Vanzelfsprekend zijn betere graphics een must als de game naar de consoles komt, maar de ontwikkelaar heeft ook een hoop tijd gestoken in het verbeteren van elke missies. Daarbij moet je denken aan de variatie, het plezier en de uitdaging die de missies bieden.

“Liberation HD offers improvements and polish all across the board. Of course, a better visual quality is a must bringing the game to the home consoles but we also spent a lot of time improving each mission in terms of variety, fun and challenge.”

Daarom zullen zelfs de spelers die de Vita-versie speelden toch plezier beleven aan de verbeterde en nieuwe ervaring. Ook zijn er exclusieve nieuwe missies toegevoegd. Vijf missies voor elk ‘Persona’ (Assassin, Lady, Servant), van in totaal zo’n 2 uur.

“That way even the players who have the Vita version will enjoy an improved and different experience. We have exclusive missions as well, five mission per Persona (Assassin, Lady, Servant) for around 2 hours more of fun.”

Nu zijn wij benieuwd. Heb jij het avontuur van Aveline al beleefd op de Vita en zo ja, ga je het nog eens beleven in HD? En zo nee, kijk je uit naar nóg een Assassin’s Creed-deel?