http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52b2fb12779d2.jpg

EA zit op dit moment middenin een rechtszaak omdat ze valse informatie gegeven zouden hebben over de ontwikkeling van Battlefield 4. Ook is de game eigenlijk gewoon op de markt gebracht terwijl het simpelweg nog niet af was. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen last hebben van crashes, freezes, kwijtrakende savegames en talloze andere kleine onzinnige bugs. Battlefield 4 gaat dan ook te boek als Bugfield 4 met al deze ongein, maar EA probeerde ook nog eens heel stiekem onder hun verantwoordelijkheid uit te komen.

In een statement die snel teruggetrokken is meldde EA dat het aan Sony zou liggen en dat de firmware update hetgeen is wat er voor zou hebben gezorgd dat Battlefield 4 niet helemaal soepel liep. Dit bewijs kwam naar boven in de rechtszaak en is natuurlijk goud voor de aanklagers om aan te kunnen tonen dat EA graag wegloopt van verantwoordelijkheid.

De rechtszaak draait vooral om het feit dat EA de aandelenprijs heeft laten stijgen met valse informatie rondom de ontwikkeling van Battlefield 4. Dit is verboden bij de wet en dus wordt er onderzocht of er opzet in het spel is geweest.