Het mag voor niemand een verrassing zijn dat Ubisoft werkt aan een Assassin’s Creed deel dat volgend jaar zal moeten gaan verschijnen. Er bestaat echter een kans dat er niet één, maar twee nieuwe delen zullen uitkomen. Hier hebben we Assassin’s Creed III: Liberation HD niet bij meegerekend.

Bronnen dicht bij de projecten hebben aan Examiner laten weten dat Ubisoft twee nieuwe delen in ontwikkeling heeft en de ene zou voor de last-gen (PS3/Xbox 360) zijn en de ander voor next-gen (PS4/Xbox One). Beide titels zullen ‘exclusief’ voor de generatie platformen zijn.

Op zich niet heel gek, aangezien de huidige installed base van de ‘next-gen’ platformen nog relatief klein is en Ubisoft meer haalt uit de vorige generatie. Aan de andere kant zou een cross-gen game financieel weer praktischer zijn dus het is even afwachten of dit daadwerkelijk zo is. Ubisoft heeft zicht tot op heden nog niet uitgelaten over nieuwe delen.

Wellicht dat we in de loop van 2014 meer gaan horen over de toekomst van Assassin’s Creed. We houden het in de gaten en zodra we wat vernemen lees je het hier.