De mist rond The Order: 1886 trekt langzaam op

Veel zijn we over The Order: 1886, een exclusieve titel voor de PlayStation 4, nog niet te weten gekomen. Dat het er mooi uit gaat zien weten we sinds de E3, toen het spel werd aangekondigd. Dat het er zelfs nóg mooier uit gaat zien, en nu al ziet, weten we inmiddels ook. Maar veel meer is niet bekend. Niet over de gameplay. Niet over het verhaal.

Daar is nu verandering in gekomen. Allereerst komen Sony Entertainment Japan & Asia en ontwikkelaar Ready at Dawn ineens met een heruitgave van de trailer, maar nu volledig met Japanse teksten en voice-overs. Hieruit blijkt dat Sony hoog inzet met The Order: 1886, niet alleen op de Westerse markt, maar ook op de Japanse.

Deze trailer wordt begeleid door een opsomming van achtergrondinformatie. Deze bevat interessante nieuwe details over het verhaal achter The Order: 1886. Hieronder een vertaling ervan:

“Het verhaal vangt aan rond de 7e of 8e eeuw. Plotseling begint de genetische code van de mens te muteren. De veranderingen zijn niet onmiddellijk zichtbaar, maar sommigen beginnen dierlijke trekjes te vertonen. Dit verandert hen in een ras dat verschilt van de mens en dat markeert het begin van dit ras, de zogenaamde ‘half-breed’ (half mens, half beest). In de loop van de tijd krijgen deze gemuteerden de namen van legendarische monsters uit het verleden.

Conflicten en confrontaties met de half-breed brengt de geschiedenis van de mensheid aan het wankelen. Hoewel de mensheid het numerieke voordeel heeft, zijn ze inferieur aan de ‘half-breed’ vanwege veerkracht en indrukwekkende regeneratieve krachten van deze beesten. Uiteindelijk, als er een aantal eeuwen verstreken zijn, krijgt de mensheid hun kans op wraak. Een groep dappere mannen en vrouwen wijden hun leven aan de oorlog tegen de half-breed en worden ridders. Deze ridders worden bekend onder de naam “The Order”.

Door de eeuwen heen verliezen vele ridders hun leven in de strijd, maar The Order geeft niet op. Als een ridder het onderspit delft, wordt deze opgevolgd door een ridder met dezelfde naam, welke zich ook weer in de strijd mengt namens de mensheid. In het Londen van de 19e eeuw gaat het conflict onverminderd door, zo ook in de wijk Whitechapel, één van de vele wijken die herinnerd zal worden door het nageslacht. Dit gebied groeit namelijk uit tot een belangrijk keerpunt in de strijd.

De ontwikkeling van de wetenschap en de industriële revolutie worden een machtig wapen voor het menselijke ras. Enorme luchtschepen patrouilleren in het Londense luchtruim en zo nu en dan liggen ze voor anker bij enorme torens waar ze het centrum van de stad monitoren. De door electriciteit aangedreven spoorweg is de ader van de stad en verbindt de wijken met elkaar. Deze technologie geeft de mensheid voor het eerst een voorsprong op de half-breed.

In deze tijd, wanneer de dreiging van de half-breed eindelijk begint af te nemen, verschijnt een nieuwe dreiging: een grootschalig verzet in het Britse Rijk. Lijdend onder de armoede, ontstaan door de industriële revolutie en het daardoor ontstane klassenverschil, beginnen boze burgers zich te bewapenen en komen in opstand. Maar er zijn meer dan deze twee ‘vijanden’ die problemen veroorzaken voor de de ridders…”

Het blijkt dus een diepgaand verhaal te zijn. Dit gecombineerd met de interessante setting lijkt ervoor te gaan zorgen dat The Order: 1886 een spel wordt om rekening mee te houden!

Boxshot The Order: 1886

The Order: 1886

Releasedatum:
20-02-2015
Genre:
(Survival) Horror
Uitgever:
Sony Computer Entertainment
Ontwikkelaar:
“The Order: 1886 IP heeft een toekomst”, aldus Ready at Dawn oprichter
Gepubliceerd op 23 okt, 2016 om 13:39
Ready at Dawn belooft dat de volgende game beter zal zijn
Gepubliceerd op 23 dec, 2015 om 16:38
Ready at Dawn is niet de eigenaar van The Order
Gepubliceerd op 9 jun, 2015 om 15:01
PlayStation Store deal van de week geeft korting op The Order: 1886
Gepubliceerd op 20 mei, 2015 om 14:31
 1.    543 XP
  Yeroon's avatar

  Vooralsnog staat dit spel wel op mijn wensenlijstje.

 2.    569 XP
  Assasination-G's avatar

  Dit word waarschijnlijk toch echt een day one game voor mij 🙂

 3. crew Redacteur -    2010 XP
  WJayW's avatar

  Misschien wel de game waar ik het meest naar uitkijk in 2014.

 4.    1067 XP
  SkySurprise's avatar

  mooi verhaal!

 5. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  You never know WjayW, want E3…

 6. crew Redacteur -    2010 XP
  WJayW's avatar

  @Naam…:

  Mee eens, had moeten zeggen “tot nu toe”…then again, ik zei al wel “misschien” 😛

 7.    597 XP
  Hypoman's avatar

  Ik dacht dat de industriële revolutie juist de armen een kans op een baan gaf?

 8.    1058 XP
  Vloetje's avatar

  @Hypoman:

  Zal óók wel het geval zijn geweest, maar door de industriële revolutie werd ook veel werk wat eerst met de hand werd gedaan nu door machines gedaan. Ook werden de rijken steeds rijker waardoor het verschil groter werd.

 9.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Misschien toch maar een PS4 kopen als deze game er is….

  Of als Naughty Dog met een PS4 game komt 🙂

 10.    228 XP
  Equinox_BE's avatar

  Deze staat al op pre-order 🙂

 11.    1282 XP
  coristus's avatar

  Ik kan echt niet wachten tot deze game er is!! De sfeer, nu het verhaal, de graphics.. echt.. ik wil m nu