Veel zijn we over The Order: 1886, een exclusieve titel voor de PlayStation 4, nog niet te weten gekomen. Dat het er mooi uit gaat zien weten we sinds de E3, toen het spel werd aangekondigd. Dat het er zelfs nóg mooier uit gaat zien, en nu al ziet, weten we inmiddels ook. Maar veel meer is niet bekend. Niet over de gameplay. Niet over het verhaal.

Daar is nu verandering in gekomen. Allereerst komen Sony Entertainment Japan & Asia en ontwikkelaar Ready at Dawn ineens met een heruitgave van de trailer, maar nu volledig met Japanse teksten en voice-overs. Hieruit blijkt dat Sony hoog inzet met The Order: 1886, niet alleen op de Westerse markt, maar ook op de Japanse.

Deze trailer wordt begeleid door een opsomming van achtergrondinformatie. Deze bevat interessante nieuwe details over het verhaal achter The Order: 1886. Hieronder een vertaling ervan:

“Het verhaal vangt aan rond de 7e of 8e eeuw. Plotseling begint de genetische code van de mens te muteren. De veranderingen zijn niet onmiddellijk zichtbaar, maar sommigen beginnen dierlijke trekjes te vertonen. Dit verandert hen in een ras dat verschilt van de mens en dat markeert het begin van dit ras, de zogenaamde ‘half-breed’ (half mens, half beest). In de loop van de tijd krijgen deze gemuteerden de namen van legendarische monsters uit het verleden.

Conflicten en confrontaties met de half-breed brengt de geschiedenis van de mensheid aan het wankelen. Hoewel de mensheid het numerieke voordeel heeft, zijn ze inferieur aan de ‘half-breed’ vanwege veerkracht en indrukwekkende regeneratieve krachten van deze beesten. Uiteindelijk, als er een aantal eeuwen verstreken zijn, krijgt de mensheid hun kans op wraak. Een groep dappere mannen en vrouwen wijden hun leven aan de oorlog tegen de half-breed en worden ridders. Deze ridders worden bekend onder de naam “The Order”.

Door de eeuwen heen verliezen vele ridders hun leven in de strijd, maar The Order geeft niet op. Als een ridder het onderspit delft, wordt deze opgevolgd door een ridder met dezelfde naam, welke zich ook weer in de strijd mengt namens de mensheid. In het Londen van de 19e eeuw gaat het conflict onverminderd door, zo ook in de wijk Whitechapel, één van de vele wijken die herinnerd zal worden door het nageslacht. Dit gebied groeit namelijk uit tot een belangrijk keerpunt in de strijd.

De ontwikkeling van de wetenschap en de industriële revolutie worden een machtig wapen voor het menselijke ras. Enorme luchtschepen patrouilleren in het Londense luchtruim en zo nu en dan liggen ze voor anker bij enorme torens waar ze het centrum van de stad monitoren. De door electriciteit aangedreven spoorweg is de ader van de stad en verbindt de wijken met elkaar. Deze technologie geeft de mensheid voor het eerst een voorsprong op de half-breed.

In deze tijd, wanneer de dreiging van de half-breed eindelijk begint af te nemen, verschijnt een nieuwe dreiging: een grootschalig verzet in het Britse Rijk. Lijdend onder de armoede, ontstaan door de industriële revolutie en het daardoor ontstane klassenverschil, beginnen boze burgers zich te bewapenen en komen in opstand. Maar er zijn meer dan deze twee ‘vijanden’ die problemen veroorzaken voor de de ridders…”

Het blijkt dus een diepgaand verhaal te zijn. Dit gecombineerd met de interessante setting lijkt ervoor te gaan zorgen dat The Order: 1886 een spel wordt om rekening mee te houden!