GTA V, de succeshit van het afgelopen jaar, kwam in september uit op de inmiddels vorige generatie consoles. Een next-gen release van het spel is nooit bevestigd door Rockstar en om begrijpelijke redenen deed men daar nogal geheimzinnig over. Er werd met geen woord over gesproken, terwijl het toch niet meer dan logisch lijkt om dé klapper van 2013 ook naar de nieuwe generatie consoles te brengen.

Vannacht maakte Lazlow van Rockstar Games zijn opwachting in de radioshow van Opie & Anthony (die beiden op hun beurt al eens hun opwachting maakte in een GTA-game). Hij zegt het niet met zoveel woorden, maar als je de tussen de regels door luistert laat hij op een subtiele manier doorschemeren dat ze met een port bezig zijn.

Allereerst laat Lazlow in het fragment weten dat hij blij is dat de nieuwe consoles zo goed verkopen en daar voegt hij aan toe dat iedere ontwikkelaar al bezig is met het ontwikkelen ervoor. Op de vraag of dat ook geldt voor Rockstar Games, laat hij optekenen dat ontwikkelaars de consoles al een aantal jaar in hun bezit hebben om uit te vinden hoe ze de ‘shit’ er werkbaar op moeten krijgen. Ja, dus.

Maar dan waar het om gaat; de interviewers vragen hoe het zit met GTA V. “We hebben nog niks aangekondigd”, is Lazlow’s antwoord. Zijn antwoord op de vraag wordt blijkbaar bijgestaan door een knipoog. Als de interviewer daar verder op in gaat, geeft hij gekscherend als antwoord dat het geen knipoog maar een ‘seizure’ was, oftewel een aanval, een ‘tic’. Hieruit lijken we toch duidelijk op te kunnen maken dat er een next-gen GTA V aankomt. Wie ‘zwijgt’ (of in ieder geval niét ontkent) stemt toe, en zeker als je het op zo’n manier doet…

Wat denken jullie? Kunnen we ons op gaan maken voor GTA V op de PlayStation 4?