De aanloop naar de release van de PlayStation 4 was voor Sony een zo goed als probleemloze. Als er al dingen zijn te noemen die tegenzaten dan was dat het uitstellen van een aantal games die eigenlijk op release zouden verschijnen.

Twee nieuwe IP’s waar velen naar uitkeken waren het slachtoffer. Zowel van Watch_Dogs, een nieuwe franchise van Ubisoft, en Driveclub, een nieuwe racegame van Evolution Studios, kregen we in oktober te horen dat ze uitgesteld werden en dus niet op release beschikbaar zouden zijn.

Er lijkt nu duidelijkheid te zijn over de releasedata. De online retailer Shopto heeft namelijk de pagina’s van beide games aangepast en ze van een releasedatum voorzien. Driveclub lijkt op 28 februari uit te komen en Watch_Dogs een klein maandje later, op 21 maart, zoals je kunt zien op onderstaande 2 screenshots:

De ontwikkelaars en/of uitgevers van beide titels hebben (nog) niet gereageerd en het blijft dus vooralsnog een gerucht. Opmerkelijk is wel dat Shopto, zoals je ook op het onderste screenshot kunt terugvinden, voor beide games de garantie geeft ze op deze data te kunnen leveren. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken dan kun je als klant een korting van Β£ 5,- tegemoet zien. Ze zijn dus vrij zeker van hun zaak.

Nieuwe ontwikkelingen zullen we je uiteraard zo snel mogelijk laten weten!