De mogelijkheid om met drie personages te spelen in GTA V was een radicale omslag in de franchise en ook voor het open-wereld game genre. Toch wist Rockstar dit met succes te doen en achteraf blijkt dat het ook voor Rockstar een risico was.

In een interview met Edge gaf director Aaron Garbut aan dat het een feature was met potentie voor backfire, maar dat het uiteindelijk op een succesvolle wijze is geïmplementeerd, een manier waarop het werkte.

Het idee ontstond al aan het begin van de ontwikkeling en toen ze zagen dat het de game ten goede kwam hebben ze het voortgezet. Desondanks was het wel een risico om een forse verandering aan te brengen in de formule van de serie.

“[Having] multiple characters was a leap of faith, it was an interesting idea, and it felt like we could do interesting things with it, but it also felt like a change to the core of the game that might backfire. I think it really worked out. It’s so hard during development to get perspective — you get so used to looking for the problems that it becomes almost impossible to step back and see the positives.”