Er lijkt bijna geen dag voorbij te gaan zonder nieuws omtrent de free-to-play RPG Deep Down. Nu is dat een beetje overdreven, maar opnieuw trakteren ontwikkelaar Capcom en Sony Entertainment Japan and Asia ons op nieuwe informatie.

Wat we vandaag kunnen tonen zijn een drietal screenshots. De eerste vind je terug bovenaan dit artikel. Hierop zien we het lid van de Ravens, de protagonist van het spel. Je ziet hem ook terug op onderstaande twee screenshots, vergezeld door twee van de monsters die je in Deep Down zult tegen gaan komen. Ook over deze schoonheden is wat meer informatie vrijgegeven. Maak kennis met de Jackie en de Pooriiz:

The Jackie

De Jackie neemt de vorm aan van een schatkist, zoals je ze in de duistere kerkers zult aantreffen. Als het monster een doelwit opmerkt ontvouwen zijn armen en benen zich razendsnel en hapt hij toe met een bek die vol zit met enorme, vlijmscherpe tanden. Hoe sterk je pantser ook is, schade oplopen is op dat moment onvermijdelijk, dus kijk goed uit als je een schatkist opent. We zien hier trouwens ook het zogenaamde ‘greatsword’, waar we je eerder al over vertelde.

The Pooriiz

Deze rups-achtige wezens hangen aan de plafonds van de kerkers. Ze laten zich vallen om aan te vallen en dat doen ze vaak niet alleen, maar in zwermen. Ze vormen een serieuze bedreiging in grote aantallen, dus als je aangevallen wordt is het zaak om ze één voor één uit te schakelen voordat je omsingelt wordt.

De beta van Deep Down wordt volgende maand beschikbaar als de PlayStation 4 in Japan uitkomt. Een releasedatum van het spel is nog niet bekendgemaakt en de definitieve bevestiging dat het spel ook zijn weg naar het westen zal vinden laat ook nog op zich wachten, al heeft het daar inmiddels wel alle schijn van.