http://www.psx-sense.nl/images/file/img_52cc357d831e6.jpg

Turtle Rock Studios heeft jarenlang gewerkt aan Valve’s Counter-Strike Series en kwam ook met de post-apocalyptic shooter Left 4 Dead dat enorme invloed had op de manier waarop coöp in games werkt. De studio is nu bezig met een nieuwe next-gen game, namelijk Evolve. Met 2K Games als uitgever, die vorig jaar tijdens de THQ veiling maar liefst $10.8 miljoen bood voor de IP.

De game werd onthuld op de nieuwe cover van het februari exemplaar van Game Informer, waar we je eerder vandaag al over wisten te vertellen. Evolve is een nieuwe sci-fi multiplayer-focused shooter en wordt gebouwd met variatie en replay in het achterhoofd van de ontwikkelaar. De bedoeling is dat je met een vier-speler crew aan alien hunters de strijd aangaat met een door een speler gestuurde monster die telkens groter en sterker wordt.

Elke alien-hunter krijgt zijn eigen set aan unieke items en vaardigheden en alhoewel je met meerdere hunters bent en slechts één monster, is deze erg sterk en in staat tot krachtige aanvallen. De game is een mix van coöperatieve en competitieve multiplayer elementen en moet compleet anders zijn dan wat je ooit tevoren hebt gespeeld.

Game Informer is hands-on gegaan met de titel en hun bevindingen vind je in het februari exemplaar van het blad.