Konami bevestigt komst Pro Evolution Soccer 2015 naar de PS4


Pro Evolution Soccer 2015 is officieel nog niet aangekondigd, maar dat deze er gaat komen is zo goed als zeker. Konami heeft de komst inmiddels ook bevestigd via een bericht op Twitter waarin ze lieten weten dat dit deel wel naar de PlayStation 4 zal gaan komen.

Pro Evolution Soccer 2014 verscheen niet op de nieuwe generatie consoles, maar met de nieuwste telg zal dat gaan veranderen. Verder kon Konami nog niet in detail treden, maar naar goede gewoonte zal de officiële aankondiging enige tijd voor de E3 plaatsvinden.

Overigens, de game is vooralsnog niet bevestigd voor de Xbox One.

 

Boxshot Pro Evolution Soccer 2015

Pro Evolution Soccer 2015

Releasedatum:
13-11-2014
Genre:
Sport
Uitgever:
Konami
Ontwikkelaar:
Pro Evolution Soccer 2015’s online support eindigt in augustus
Gepubliceerd op 7 jun, 2016 om 16:47
PES 2016 ontbreekt op releaselijst van Konami
Gepubliceerd op 14 mei, 2015 om 10:10
Nieuwe data pack voor PES 2015 voegt 73 gezichten en meer toe
Gepubliceerd op 16 dec, 2014 om 15:15
Video-item: Roel gaat langs bij de Pro Evolution Soccer 2015 launchparty
Gepubliceerd op 12 nov, 2014 om 20:00
 1.    57 XP
  AvanCade's avatar

  En we weten allemaal dat PES2015 op de PS4 gewoon PES2014 met marginaal betere graphics gaat worden.

 2. Anoniem -   
  188.207.73..xxx's avatar

  Skip voetbal games for real-.- kutfifa en pes omg

 3.    78 XP
  kalax03's avatar

  @AvanCade: Dat weet je niet.. Konami heeft juist de next gen versie uitgesteld voor 2015, dit omdat ze geen doorontwikkelde current-gen game willen op de next gen consoles. Eerst gameplay en beelden, dan pas praten….

  “Perhaps we’re in a slightly different position to another company in that sense”, says Murphy.

  “We can’t get away with producing a version that isn’t absolutely shit-hot on next generation.

  “I think we want to be confident when we do bring something out and not in a position where people are criticising us for producing a sloppy, second rate port. We’re going to produce something that puts us back to where we should be in terms of quality”.

  ——
  “The fact we’re not on PS4/Xbone with PES 2014 is simple,” Bhatti explained on Twitter. “We can’t and shouldn’t be just using higher quality textures etc. [Next-generation PES] should be new. In the past, people accused us of being lazy. We’re adamant of not making the same mistakes, and making sure we create amazing football games. It’s hardly amazing making the next-gen version prettier. We shouldn’t have that mentality, and you shouldn’t expect that. Aim higher.”

  Ze proberen dus geen opgepoetste graphics voor te schotelen, ik ben erg benieuwd, hoop dat ze geleerd hebben van hun fouten. Maar goed, EA Sports zit net zo goed ook niet stil met FIFA 15, dus eindelijk weer eens competitie voor EA.

 4.    113 XP
  GinoSaputo's avatar

  Ik ben erg tevreden met Pro Evolution Soccer 2014. Nu moet ik zeggen dat ik bijna puur een singleplayer speler ben. Dus online kan ik vrij weinig over zeggen. Maar ik ben van mening dat men met PES2014 weer het oude ML gevoel terug heeft weten te brengen. De game gaat lekker snel en de groei van je spelers is duidelijk merkbaar. Een stap in de juiste richting.

 5.    130 XP
  miQe Amersfoort's avatar

  Ik ben een doorgewinterde voetbal liefhebber op de PlayStation. En speel al jááááren PES. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de afgelopen 3 jaar wel FIFA heb gekocht (naast PES) omdat PES mij tegenviel en vrienden van mij FIFA speelde. Maar ik kon gewoon niet aan FIFA wennen, en na proberen het uiteindelijk toch weer PES was die in de PS3 belandde.

  Nu inmiddels aangekomen op de PS4 uiteraard FIFA14 aangeschaft, en ik moet bekennen. Ik ben niet weg te slaan achter mijn PS4. Ik speel(de) ook veel CoD spellen en heb Ghost ook, die ligt nu gewoon stof te happen, zo erg is het.

  Wat ik er mee wil zeggen. Zo lang als ik PES al speel. Zo’n PES-fanboy als ik ook ben.
  Konami moet wel zóóóó sterk uit de hoek gaan komen met PES2015, willen ze mij iig terug gaan winnen. Maar ik ben bang dat ze mij kwijt zijn. Zeker als FIFA2015 ook nog eens doorontwikkeld en nóg beter wordt. Waar ik wel van uit ga.
  En ik denk dat dat voor heel veel oud PES-gediende geldt die de PS4 hebben aangeschaft i.c.m. FIFA14

  Laten we uiteraard wel hopen dat het wel een wereldgame wordt, concurrentie is natuurlijk alleen maar goed.

 6.    1680 XP
  chronic010's avatar

  @GinoSaputo: Meen je dit nou…ik vind het juist de slechtste sinds jaren. Misschien moet ik wat wennen nog…maar toe nu toe vind ik het niks.

 7.    130 XP
  justR's avatar

  Sinds dat tactisch verdedigen in FIFA bak ik er eerlijk gezegd vrij weinig van. Het lukt me gewoon niet om voldoende wedstrijden te winnen op legendarisch. Vaak blijf ik dan hangen op professional wat eigenlijk nog kutter gaat, maar het scoren gaat dan veel gemakkelijker. Ik heb in FIFA 14 het weer geprobeerd op legendarisch en opnieuw begonnen met een seizoen als Ajax en Real Madrid. Ik ben niet verder gekomen dan de oefenwedstrijden…

  Het deed mij weer erg hunkeren naar de tijd van PES3 en PES4, waarin je gewoon bijna alles won op de hoogste moeilijkheidsgraad en ondanks dat de uitdaging in de Master League steeds minder werd vermaakte ik mij er wel prima mee. Ik heb die games ook op een relatief verslavende manier online gespeeld en ik heb mijn controller instelling in FIFA 14 weer aangepast zoals in de hoogtij dagen van PES. Ik gebruikte altijd al de Alternatief instelling, maar ik heb dat knopje veranderd waarmee je de bal kan afpakken of aan het shirtje kan trekken. Ik krijg dat gewoon niet onder de knie en vaak verdedigde ik lucht en staken mijn verdedigers zomaar hun been uit.

  Ik gebruik nu Tweede Verdediger druk zetten op vierkantje en het normaal Druk Zetten op kruisje. Tegen de computer heeft dit geen enkele zin en zelfs op de laagste moeilijkheidsgraad is het nagenoeg onmogelijk om de bal af te pakken. Maar online gaat het uitstekend, omdat de meeste FIFA games geen enkel verstand hebben hoe voetbal gespeeld moet worden. Ik laat nu de tweede verdediger druk zetten die, wanneer ze agressief zijn en verdedigend zijn ingesteld, de bal vaak automatisch afpakken. Ikzelf bestuur de speler die dicht in de buurt staat en probeer zoveel mogelijk passlijnen dicht te lopen. Op momenten dat de tegenstander het even niet meer weet sluit ik vaak aan met de speler die ik bestuur om dubbel te dekken en dat levert vaak balverlies op voor mijn tegenstander.

  Ik gebruik nooit en te nimmer meer dat tactisch verdedigen onzin, waarin ik zo slecht ben dat ik zomaar benen uit laat steken en mensen mij voorbij kunnen lopen (lopen ja zonder skills of wat dan ook). Ik kan er gewoon niet aan wennen en ik heb het helemaal opgegeven. Nu pakt de AI de bal weer voor mij af of ikzelf onderschep de pass. Daarnaast speel ik ook vaak ultra verdedigend, zodat het nagenoeg onmogelijk is om die achterlijke steekpassen te geven in de diepte, waardoor je verdedigers te laat zijn met omdraaien. Tijdens balbezit switch ik vaak weer over naar gebalanceerd of aanvallend en met vleugelspel via de zijkanten hoge voorzetjes geven op de spits of de instormende twee centrale middenvelders (aanval / verdedigen hoog / hoog).

  En ik moet zeggen dat ik mij er prima mee kan vermaken. Het is niet het leukste spelletje om te spelen, maar aanvallen via de vleugels heeft tenminste nog meer met echt voetbal te maken, dan diepte passen door de lucht geven die soms niet eens verder komen dan een paar meter (zijn soms net meer lobjes die worden uitgevoerd). Die gasten die alles met skills proberen te doen lopen tegen dubbele dekking aan en die gasten die diepte passen willen geven spelen tegen een ultra verdedigend team. Vinden ze vast niet fijn vooral niet wanneer ik zelf aan de bal ben en hun team automatisch naar voren loopt, dat ik dan de vleugel spitsen altijd diep kan sturen met een steekpass over de grond, diepte pass door de lucht of een één-tweetje kan opzetten via de centrale middenvelder of vleugelverdediger (die ik soms ook er overheen laat gaan).

  En zo speelde ik eigenlijk ook PES in de goede dagen. AI laten dekken, zelf passlijnen dichtlopen of dubbele dekking verzorgen en aanvallen via de zijkanten of één-tweetjes. Doordat je nu ook betere bewegingen kunt maken zonder dat trukendoos knopje (naam even vergeten), is het ook nog eens veel gemakkelijker geworden om de bal in de ploeg te houden of om een verdediger uit te spelen. Er is voor mij geen enkele reden meer om uit te kijken naar een nieuw deel van PES en eerlijk gezegd heb ik daar al een paar jaar geleden afscheid van genomen. Toen het de beste gameplay had kon FIFA mij gestolen worden, maar als je er eenmaal inzit dan kun je eigenlijk niet meer terug. De grootte van het spel is niet te evenaren voor Konami en nu ik iets meer Ultimate Team aan het spelen ben is er al helemaal geen houden meer aan.

  Daarnaast heeft Konami het ook aan zichzelf te danken doordat alle nextgen PES games ondermaats zijn vergelijken met FIFA. Het is goed dat ze nu even gewacht hebben met PES 2014 niet uit te brengen op nextgen, maar ik kan me niet voorstellen dat PES 2015 enige rol van betekenis gaat spelen.

 8.    130 XP
  miQe Amersfoort's avatar

  @justR: Mooi stukje tekst! Als (ex) old skool PES speler kan ik me er volledig bij aansluiten (behalve dat je PES 3 en 4 als beste bestempeld, want dat blijft in mijn ogen PES6)
  Mooi hoe jij jou speelstijl beschrijft, de mijne is echt IDENTIEK!!!
  Tot in de button-configuratie aan toe, en tot in de ergernis met shirtjes trekken aan toe. Echt mooi om te horen, hahahaha…
  Maar ik denk dat dat komt omdat wij dus beide “trouwe” PES spelers “waren”.
  Wij zijn zo gewend aan een bepaalde speelstijl en een bepaalde manier van het omgaan met je joystick. Dat het voor ons heel moeilijk is dit te veranderen i.c.m. FIFA.
  Ik zie dit namelijk ook bij vrienden van me die FIFA spelen en vroeger PES speelde.
  Wij zijn iig niet de enige.
  Wat betreft moeilijkheidsgraad. Jij zei niet te kunnen winnen op legendarisch.
  Een jongen bij mij uit het voetbalelftal heeft vorig jaar tijdens FIFA13 bijna een half seizoen online in de top100 van de wereld gestaan. Hij heeft er dit jaar met FIFA14 ook moeite mee. Dit ligt dus echt niet aan jou! Ze hebben dit niveau echt omhoog gepompt. Ik zelf speel professional, win me wedstrijden net aan. Maar ben eigenlijk meer met vrienden online bezig. Moet maar weer eens m’n Manager Carrière oppakken. Kan ik kijken waar ik sta op dit moment.
  Suc6 iig !!!!

 9.    3967 XP
  tyger1's avatar

  toch even opnieuw lezen reden : PES2015 zal only ps4 worden .
  Deze game zou niet op de X1 komen !!!

 10.    57 XP
  AvanCade's avatar

  @kalax03: Dat roepen ze elke keer weer. Dat smoesje geloof ik niet meer.

 11. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Ik weet niet hoe mensen fifa beter kunnen vinden dan pes.

  Ok fifa ziet er 10 x beter uit pes maar het gaat mij om de gameplay. Bij pes loopt het gewoon veel soepeler en voelt het gewoon echter. Fifa daarintegen is zo houterig als een lantarenpaal

 12.    78 XP
  kalax03's avatar

  @Naam…: Haha, FIFA houterig? Welke FIFA heb jij gespeeld? FIFA 05? FIFA 14 speelt juist vloeiend..

 13. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Waarom spelen de meeste voetbal profs dan pes?